В китайському Шеньчжені заборонили їсти кішок та собак - що важливо про це знати
Категорія
Світ
Дата публікації

В китайському Шеньчжені заборонили їсти кішок та собак - що важливо про це знати

В китайському Шеньчжені заборонили їсти кішок та собак - що важливо про це знати
Джерело:  online.ua

У китайському місті Шеньчжень місцева влада заборонила їсти м'ясо собак і кішок. Варто зазначити, що дана заборона була вперше ухвалена на території континентального Китаю - вона почне діяти вже з 1 травня 2020 року. Що важливо розуміти, таке рішення стало продовженням реакції на стрімке та невпинне поширення пандемії коронавірусу, після чого влада КНР заборонили торгівлю і споживання м'яса диких тварин. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на BBC News.

Зазначається, що Шеньчжень вирішив піти далі, тому поширив цю заборону також на собак і кішок. Що цікаво, згідно з даними видання, більшість китайців ніколи не їли таке м'ясо і не планували цього робити.

"Наразі споживання і продаж собачого і котячого м'яса заборонені рішенням місцевої влади лише в Тайвані. У Гонконзі вбивство собак і кішок заради вживання в їжу заборонено і карається тюремним ув'язненням на термін до шести місяців і штрафом в 640 доларів. На решті території Китаю вживання в їжу м'яса цих тварин до цих пір не було заборонено", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що в місті Юйлінь щорічно проходить фестиваль любителів собачого м'яса, приурочений до дня літнього сонцестояння - там на рішення Шеньчженю поки не звернули увагу.

"Жителі китайського міста Гуйлінь після закінчення пандемії знову повернулися до вживання в їжу кажанів. Деякі вчені запевняють, що коронавірус вперше передався людині саме від м'яса кажана, купленого на ринку в китайському місті Ухань", - пише ЗМІ.

Активісти продовжують бити на сполох та вимагають якнайшвидшого прийняття закону про захист тварин.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, гірські козли "окупували" вулиці британського містечка Лландадно, яке спустіло під час карантину проти коронавірусу COVID-19. Тварини більше не бояться розгулювати містом, оскільки навіть автомобілі перестали їздити на півночі Уельсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?