Це брехня - Польща озвучила резонансні звинувачення Кремлю
Категорія
Політика
Дата публікації

Це брехня - Польща озвучила резонансні звинувачення Кремлю

Це брехня - Польща озвучила резонансні звинувачення Кремлю
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Польщі Яцек Чапутович звинуватив російську владу у використанні коронавірусної кризи для поширення дезінформації. Гучні звинувачення Кремлю він озвучив після відеоконференції глав МЗС країн НАТО. Впливовий дипломат наголосив, що дезінформація і загроза з боку Росії в часи пандемії непокоїть всіх членів блоку та їхніх союзників. За словами Чапутовича, РФ використовує коронавірусну кризу, щоб поширювати брехню. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  на TVP info.

"Росія використовує кризу. Дезінформаційна активність Росії дуже виразна. Вона має пропагандистський характер і це непокоїть членів Альянсу. Прикладом може бути використання дезінформації щодо нашої країни" - наголосив польський дипломат.

Він також згадав про поширені Росією фейки про те, що Польща заблокувала проліт над своєю територією російського літака з допомогою для Італії - як відомо, ця інформація виявилася брехнею.

Усі члени НАТО та союзники наголосили на необхідності співпраці і єдності проти дезінформації, зокрема, з боку РФ.

Що важливо розуміти, нещодавно також стало відомо, що команда Володимира Путіна безсоромно продовжує використовувати глобальну кризу для поширення пропаганди та дезінформації. Про нові маніпуляції та фейки російської влади розповідається у новому звіті East Stratcom, команди Європейської служби зовнішніх дій. Даний документ опублікували 1 квітня — він охоплює період 20-27 березня. У звіті йдеться про понад 150 випадків дезінформації, яку поширювала російська влада.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, прокремлівські боти активно поширювали фейки, що Європейський Cоюз не може впоратись з пандемією і "ось-ось розвалиться".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?