Чи можливий глобальний голод у світі - ООН озвучила свій офіційний прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи можливий глобальний голод у світі - ООН озвучила свій офіційний прогноз

Чи можливий глобальний голод у світі - ООН озвучила свій офіційний прогноз

Всесвітня продовольча програма (World Food Programme - WFP) ООН виступила з доволі неочікуваним прогнозом - вона заявила, що міжнародній спільноті слід готуватися до глобального голоду, який буде спровокований пандемією коронавірусу. В ООН не приховують той факт, що до нової потенційної проблеми ставляться дуже серйозно та поки не розуміють, як можна зупинити процес загострення глобальної кризи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  DW.

"Ми серйозно б'ємо на сполох і побоюємося, що на нас чекає по-справжньому велика криза", - заявила представниця берлінської філії WFP Беттіна Люшер.

Вона також звернула увагу на те, що вже зараз WFP надає невідкладну гуманітарну допомогу 87 мільйонам осіб у понад 80 країнах. Однак робота гуманітарної організації почала ускладнюватися через війни, кліматичні зміни, посухи і повені. Тепер світ зіштовхнувся з пандемією. Беттіна Люшер наголосила, що саме через коронавірус, який проник майже у всі африканські країни, у багатьох регіонах спостерігається погіршення, особливо там, де слабка економіка і слабка система охорони здоров'я.

"Ми стикаємося з безпрецедентною ситуацією, в якій ми як найбільша в світі гуманітарна організація ще ніколи не перебували. Це абсолютно незвідана територія", - заявила представниця берлінської філії WFP.

Вона також нагадала, що згідно з останніми оцінками ООН, в усьому світі зараз голодують понад 820 мільйонів людей. Тільки в Східній Африці недоїдають 15 мільйонів осіб.

"Пандемія коронавірусу дає підстави побоюватися, що голод стане реальністю і для багатьох мільйонів інших людей. Потреби в невідкладній продовольчій допомозі лише зростуть", - наголосила Беттіна Люшер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представники організації Об’єднаних Націй розробили план щодо допомоги для України на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Все, що про нього потрібно знати, —  читайте тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?