Коронавірус може уразити мозок: незвичний підсумок наукового дослідження
Категорія
Технології
Дата публікації

Коронавірус може уразити мозок: незвичний підсумок наукового дослідження

Коронавірус може уразити мозок: незвичний підсумок наукового дослідження
Джерело:  online.ua

Коронавірус COVID-19 в організмі людини може спровокувати пошкодження головного мозку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю The New York Times.

Згідно з дослідженням вчених, ураження мозку, своєю чергою, може призвести до внутрішніх кровотеч та смерті клітин.

Фахівці описують випадки 78-річного чоловіка та 58-річної жінки, яких інфікував новий коронавірус. Лікарі діагностували у них неврологічні розлади.

У мозку пацієнтки виявили зменшену щільність мозкової речовини та кровотечі. Госпіталізували її вже у летаргічному стані. Свідомість була плутаною, спостерігалася дезорієнтація.

Медики підтвердили смерть клітин. Кровотечі сталися у тих відділах мозку, які пов'язані з відчуттями, пам'яттю, свідомістю, передаванням сенсорної інформації.

Висновки лікарів вказують, що пошкодження — наслідки енцефаліту. Такий набряк мозку характерний для окремих випадків грипу чи вітрянки.

Аналогічні діагнози зафіксували також в Італії та Китаї.

Нагадаємо, у світі зареєстрували вже понад 1 030 тисяч випадків COVID-19. Понад 54 тисячі людей померли, а майже 219 тисяч інфікованих одужали.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно команда американських вчених ретельно вивчила будову нового коронавірусу та шляхи його мутації. Згідно з висновками дослідження, вони змогли відшукати певне слабке місце частинок небезпечної інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?