Трамп прийняв нове скандальне рішення через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп прийняв нове скандальне рішення через Україну

Трамп прийняв нове скандальне рішення через Україну
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп продовжує карати чиновників, залучених в процедуру про його імпічмент, яка була провалена Сенатом США. Він звільнив генерального інспектора розвідувального співтовариства Майкла Аткінсона, який першим в США висловив стурбованість з приводу скарги анонімного офіцера розвідки, що стосується телефонної розмови Трампа і та українського лідера Володимира Зеленського 25 липня минулого року, в якому глава Білого дому нібито шантажував президента України заради власних політичних інтересів. Про нове скандальне рішення Трампа повідомляється в Associated Press, передає ONLINE.UA.

Напередодні в листі головам комітетів з розвідки палати представників і сенату Трамп повідомив, що він "більше не довіряє Аткінсону". Глава США підкреслив, що для нього важливо довіряти високопоставленим чиновникам. Він зробив акцент на тому, що це більше не стосується Аткінсона. У листі йдеться, що "звільнення відбудеться протягом 30 днів, починаючи з сьогоднішнього дня". Сам Аткінсон, дізнавшись про рішення Трампа, негайно пішов в адміністративну відпустку.

"Я, як президент, володію повноваженнями призначати ... життєво важливо, щоб я повністю довіряв призначенцям, виконуючим обов'язки генеральних інспекторів ... Це більше не відноситься до цього генерального інспектора", - додав Трамп.

Виконуючим обов'язки генерального інспектора розвідувального співтовариства, за даними джерела, стане професійний розвідник Том Монхайм. Зараз Монхайм працює головним юрисконсультом Національного агентства геопросторової розвідки.

Голова комітету з розвідки палати представників Адам Шифф, який очолював звинувачення щодо притягнення до відповідальності Трампа, заявив, що рішення глави Білого дому звільнити Аткінсона - "ще одна кричуща спроба президента знищити незалежність розвідувального співтовариства та вжити відповідних заходів проти тих, хто насмілюється викрити президентські правопорушення" .

"У той час, коли наша країна стикається з надзвичайною ситуацією і потребує професіоналів з розвідувального співтовариства, щоб говорити правду, рішення президента ставить нашу країну і національну безпеку під ще більший ризик", - заявив Шифф.

У свою чергу сенатор Марк Уорнер, голова сенатського комітету з розвідки, коментуючи рішення Трампа, заявив, що "президент знову намагається підірвати цілісність розвідувального співтовариства, звільняючи ще одного співробітника розвідки, просто виконував свою роботу".

Нагадаємо, у вересні минулого року в США почалося розслідування про можливість імпічменту Дональда Трампа на тлі того, що співробітник американських спецслужб поскаржився на тиск президента Сполучених Штатів Америки на Україну з метою нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020 року демократу Джо Байдену. 19 грудня Дональд Трамп став третім президентом США, якому Палата представників оголосила імпічмент за зловживання владою. Сенат США виправдав президента Дональда Трампа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп раніше покарав ключових фігурантів справи щодо імпічменту, які свідчили проти нього. Він звільнив з Білого дому співробітника ради з нацбезпеки і експерта по Україні Олександра Віндмана і його брата Юджина, який служив в адвокатській службі адміністрації американського лідера, постпреда США при ЄС Гордона Сондленда.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?