Росія готує контрнаступ - експерт розкрив небезпечний план Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія готує контрнаступ - експерт розкрив небезпечний план Путіна

Росія готує контрнаступ - експерт розкрив небезпечний план Путіна
Джерело:  24 канал

Росія в останню чергу зменшить фінансування бойових дій на Донбасі і підтримку окупаційної влади ОРДЛО, незважаючи на те, що її теж зачепила пандемія коронавіруса, яка негативно позначилася на економіці країни. Команда Путіна вміло користується статусом постійного члена Ради безпеки ООН, великими розмірами своєї країни, наявністю ядерної зброї і групи політиків в західній середовищі, тому продовжить тиснути на Захід щодо зняття санкцій. Такий тривожний прогноз зробив директор Інституту світової політики Євген Магда, передає ONLINE.UA з посиланням на 24 канал.

"В умовах пандемії коронавіруса вести активні бойові дії - самогубство. Але з огляду на поведінку Росії на Донбасі подібні нахили у Кремля є. Поки рано стверджувати, що Росія повністю здулася і стрімко перетворюється з хижака в вегетаріанця. Кремль в останню чергу зменшить асигнування на агресивну пропаганду проти Україна, бойові дії на Донбасі і підтримку окупаційної влади ОРДЛО ", - впевнений експерт.

Він підкреслив, що для Кремля тиск на Україну зараз ускладнюється тим, що Росія несе колосальні збитки через ситуацію на світовому енергетичному ринку. Але Путін не має наміру припиняти фінансування війни проти України і більш того, користуючись ситуацією з коронавірусом, буде домагатися скасування санкцій.

"Росія завжди буде тиснути на Захід, зокрема щодо зняття санкцій. Але насправді, якби Росія хотіла, щоб санкції зняли, то виконувала б відповідні рішення. Для Кремля принципово інше: зберегти власну правоту. Показати, хто несе відповідальність за ситуацію, що склалася з санкціями. Росія хоче контрнаступу на міжнародній арені не тільки проти України, а всього західного світу ", - підкреслив експерт.

Аналогічну думку раніше висловлював політичний експерт і колишній головний редактор російського видання Newsweek Михайло Фішман. Він звертав увагу на те, що команда президента РФ Володимира Путіна поки не має ні політичного, ні економічного інтересу до завершення війни на Сході України. На його думку, для Кремля досі залишилися незмінними цілі війни на Сході України - мета не в самому конфлікті на території України, а в політичних бонусах, які він може дати Володимиру Путіну. Фішман переконаний, що глава Кремля хоче "впихнути" Україні її ж дві області, але на своїх умовах. Головна мета його дій - щоб ті могли накласти вето на важливі зовнішньополітичні рішення України. Першочергова мета Путіна - впливати на українську зовнішню політику.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політичний експерт і засновник фонду "Вернись живим" Віталій Дейнега впевнений, що Путін скоро сам захоче повернути Донбас, так як йому доведеться знизити витрати на війну через економічну ситуацію в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?