Пандемія коронавіруса: глава ВООЗ попередив всі країни про небезпеку
Категорія
Світ
Дата публікації

Пандемія коронавіруса: глава ВООЗ попередив всі країни про небезпеку

Пандемія коронавіруса: глава ВООЗ попередив всі країни про небезпеку
Джерело:  online.ua

Незважаючи на безпрецедентний економічний збиток через введення жорсткого карантину по коронавірусу, економічні обмеження не можна знімати. Якщо країни поспішать зняти обмеження швидко, коронавірус може відродитися, а економічні наслідки тоді будуть більш серйозними і тривалими. З таким попередженням до всього світу звернувся глава ВООЗ Тедрос Габреєсус під час брифінгу в Женеві, передає ONLINE.UA.

Глава ВООЗ зазначив, що є три речі, які країни повинні виконати, щоб боротьба з пандемією COVID-19 була ефективною:

  • переконатися, що сфера охорони здоров'я нормально фінансується і вводяться ефективні заходи;

  • залучати нові інвестиції в сферу охорони здоров'я, посилювати її, а так само переконатися, що медичні працівники отримують зарплату;

  • ліквідувати фінансовий бар'єр, щоб кожна людина змогла дозволити собі лікування.

"Якщо людина не звертається за допомогою, тому що у неї немає грошей на лікування, це тільки посилює пандемію", - підкреслив Гербеєсус.

Він додав, що зараз всі країни повинні посилити фінансування відповідних заходів у галузі охорони здоров'я, так як вони сьогодні є важливим внеском не тільки в порятунок життів, а й в довгострокове соціальне та економічне відновлення після пандемії.

В Україні чітко дотримуються рекомендацій ВООЗ, тому з 6 квітня в країні вирішили посилити карантин. Нові правила, зокрема, передбачають заборону на вихід на вулицю без маски чи респіратора, знаходження на вулиці без підтверджуючих особу документів та переміщення групою більше 2 осіб.

Нагадаємо, станом на ранок 4 квітня в Україні підтверджено 1096 випадків зараження коронавірусом, з яких 28 закінчилися летально. У світі кількість хворих вже перевищила 1,1 млн людей. На першому місці по захворюваності знаходяться США, за смертністю як і раніше лідирує Італія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що світова економіка зупинилася через пандемію коронавіруса. Ситуація набагато гірша, ніж була під час глобальної економічної кризи 2008-2009 років. Про це заявила очільниця МВФ Кристаліна Георгієва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?