Коли в Україні настане пік захворюваності на коронавірус - МОЗ назвало терміни
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли в Україні настане пік захворюваності на коронавірус - МОЗ назвало терміни

Коли в Україні настане пік захворюваності на коронавірус - МОЗ назвало терміни
Джерело:  online.ua

В Україні напередодні в два рази зросла кількість повідомлень про підозру на коронавірус COVID-19, ніж за попередню добу. Якщо українці не будуть дотримуватися карантину, то пік захворюваності настане вже 14-15 квітня. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на щоденному брифінгу 4 квітня, передає ONLINE.UA.

"За добу надійшло 636 повідомлень про підозру на коронавірусну хворобу, це майже вдвічі більше, ніж за попередню добу. Протягом доби було здійснено 9158 виїздів бригад екстреної медичної допомоги, в тому числі було 112 викликів за підозрою саме на COVID-19. За результатами цих 112 викликів, 92 осіб було госпіталізовано, з них 4 дітей і 6 медичних представників. Зараз з початку розвитку епідемії коронавірусної хвороби в Україні госпіталізовано 477 осіб, серед них 25 дітей. Штучна вентиляція проводиться 16 особам", - уточнив Ляшко.

На тлі поширення коронавіруса в Україні, Ляшко закликав українців поставитися з розумінням до нових жорстких карантинних заходів, обмежити мобільність до 24 квітня, не пересуватися по вулицях без крайньої необхідності, обов'язково надягати медичні маски.

"Якщо ми не будемо дотримуватися жорстких карантинних заходів, то ми можемо очікувати пік захворюваності коронавирусною хворобою вже, починаючи з 14-15 квітня. Це може привести до масового надходження хворих, важких хворих до установ охорони здоров'я і великій кількості негативних наслідків, в тому числі летальних", - сказав Ляшко.

Важливо додати, що раніше Ляшко попереджав, що якщо число інфікованих COVID-19 перевищить 2% населення, то захисних засобів для реагування не вистачить, в результаті чого Україна ризикує повторити сценарій пандемії в Італії та Іспанії. Самоізолюватись в першу чергу він закликав людей старше 60 років, а також тих, хто має хронічні захворювання, які пригнічують імунну систему.

Нагадаємо, з 6 квітня Україна посилює карантин. Нові правила, зокрема, передбачають заборону на вихід на вулицю без маски чи респіратора, знаходження на вулиці без підтверджуючих особу документів і переміщення групою більше 2 осіб.

Нагадаємо, станом на ранок 4 квітня в Україні підтверджено 1096 випадків зараження коронавірусом, з яких 28 закінчилися летальним результатом. У світі кількість хворих вже перевищила 1,1 млн людей. На першому місці по захворюваності знаходяться США, за смертністю як і раніше лідирує Італія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава ВООЗ закликав весь світ не поспішати зі скасуванням карантину, так як пандемія коронавіруса може відродитися з новою силою і з більш тяжкими наслідками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?