Помер колишній міністр освіти України Іван Вакарчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер колишній міністр освіти України Іван Вакарчук

Помер колишній міністр освіти України Іван Вакарчук
Джерело:  online.ua

У суботу, 4 квітня 2020 року, помер Іван Вакарчук - колишній міністр освіти України, відомий вчений, політик і громадський діяч. Про смерть професора повідомив його син, лідер партії "Голос" і фронтмен рок-групи Океан Ельзи Святослав Вакарчук, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні не стало мого найближчого друга...Людини, яка відчувала, розуміла, і знала мене краще ніж будь-хто на цій Землі...Не стало люблячого чоловіка і батька, і дідуся...Людини, що створила міцну і люблячу сім’ю.Не стало справжнього патріота... Людини, яка своїм розумом і своїм серцем здобувала нашу незалежність, а потім по цеглині розбудовувала рідну державу...Не стало видатного вченого...Людини, закоханої в науку, і вірної їй до останнього подиху...Не стало справжнього вчителя.Людини, що навчила і виховала тисячі інших Людей...Дякую тобі, тато... люблю тебе, і завжди буду любити... З Богом...", - написав Святолсав Вакарчук в повідомленні про смерть батька.

Колеги Івана Олександровича сумують за ним. Зокрема, колишній глава Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович нагадав українцям, що завдяки Вакарчуку з 2008 року майже по півмільйона українських дітей завершують школу з надією на чесний вступ, і ця надія не марна.

"Він поставив безкомпромісно питання якості освіти в нашій вищій школі, почав піднімати престиж природної, математичної та фізичної освіти в школі. Він повертав українській мові належне їй місце, не забуваючи про мови меншин, особливо - кримськотатарську. Він був науковцем високого рівня і робив усе, щоб держава створила умови для науки в університетах. З того часу освіта зазнала ще реформ на краще, але розворушити цю застиглу систему зміг саме Вакарчук. «Фізик твердого діла» - так назвали його тоді медіа і тут не було перебільшень. Вічна пам‘ять! ", - написав В'ятрович.

Іван Вакарчук помер у віці 73 років. Він був відомим українським вченим-фізиком, ректором Львівського національного університету імені Івана Франка в 1990-2007 і в 2010-2013 роки. З 2007 року він очолював міністерство освіти і науки України. У 2007 році Іван Олександрович отримав звання Героя України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 29 березня помер Олег Міщенко- колишній заступник голови Київської ОДА, у якого до смерті діагностували коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?