Як в ОАЕ тестують на коронавірус - показове відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Як в ОАЕ тестують на коронавірус - показове відео

Як в ОАЕ тестують на коронавірус - показове відео
Джерело:  online.ua

У столиці ОАЕ Абу-Дабі розробили свій механізм тестування на коронавірус. Там побудували мобільні центри, де пройти аналіз може кожен бажаючий - безкоштовно тестують літніх людей, вагітних і тих, хто має хронічні захворювання, всі інші громадяни, які підозрюють у себе симптоми коронавіруса, можуть пройти тест за гроші. У мережі показали, як тестують на коронавірус в ОАЕ - такий налагоджений механізм повинен стати показовим для багатьох країн, передає ONLINE.UA.

У відео показано, як відбувається тестування на коронавірус в Абу-Дабі. Людина приїжджає до мобільної станції, яких є в місті 11, налаштовує радіо на хвилю, де отримує інструкції - що буде відбуватися далі. Процес реєстрації на тест відбувається повністю безконтактним способом: після обробки рук санітайзером, людина перед входом в намет для забору аналізу прикладає свою ідентифікаційну картку до датчика, який всю інформацію з неї передає в реєстраційну станцію, щоб результати тесту потрапили в протестовані. Потім людина їде до тестової станції, де їй вимірюють температуру і безпосередньо роблять мазок. Якщо результат позитивний, його відправляють в службу охорони здоров'я, яка зв'язується з людиною і пропонує допомогу.

Весь медичний персонал в таких мобільних центрах носить жилети, на яких написано "Ми працюємо для тебе, не турбуйся". Таке ж повідомлення йде і від влади ОАЕ і всіх медичних працівників країни, яким довіряють люди.

Нагадаємо, в Україні тест на коронавірус роблять тільки за направленням лікарів і при наявності медичних показань - це симптоми коронавіруса (підвищена температура, кашель, утруднене дихання), а також нещодавнє перебування за кордоном, в країнах з високим ризиком зараження, наявністі заражених людей в близькому контактному колі.

При цьому пройти тест на коронавірус за власним бажанням неможливо. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко причиною того назвав високу вартість тесту, які закуповуються в лікарні з бюджетних коштів.

Нагадаємо, 4 квітня число хворих на коронавірус в Україні збільшилося - станом на 10:00 підтверджено 1096 випадків зараження, з них 78 дітей. За останню добу виявлено 154 нових випадків. В ОАЕ на сьогоднішній день підтверджено 1264 випадків зараження коронавірусом, 108 осіб вже вилікували від інфекції, 9 пацієнтів померли.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, де можна безкоштовно пройти тест на коронавірус в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?