Як правильно носити маску - медики дали важливі поради українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Як правильно носити маску - медики дали важливі поради українцям

Як правильно носити маску - медики дали важливі поради українцям
Джерело:  online.ua

Неправильне використання медичних масок знижує їх ефективність в період пандемії. МОЗ розробило інструкцію, як правильно носити маску, в якій пояснило, навіщо потрібно носити медичні маски всім, а не тільки інфікованим людям, повідомляє ONLINE.UA.

Маска призначена для зменшення виділення збудників інфекційних хвороб з дихальних шляхів. Цей засіб захисту також попереджає зайві дотики руками до обличчя, за рахунок чого значно знижується ризик занесення інфекції на слизові оболонки.

Як правильно одягати і носити маску:

  • Закиньте гумки за вуха, розправте маску, щоб вона прикривала ніс і рот, обжати носову пластину.Маску слід міняти, як тільки вона стала вологою - кожні 2-4 години.

  • Не можна доторкатися до зовнішньої частини маски руками. Якщо доторкнулися - помийте руки з милом або обробіть спиртовмісних антисептиком.

  • Не можна використовувати маску повторно.

  • Не можна використовувати марлеві маски - вони не забезпечують належного рівня захисту.

  • Знімати маску слід за гумки і не торкатися її передній частині.

  • Після використання маску потрібно викинути в закритий контейнер для відходів.

Нагадаємо, з 6 квітня в Україні посилюють карантин по коронавірусу. Зокрема, з понеділка українцям заборонено виходити на вулицю без маски, переміщатися в групі більше 2 осіб. При виході на вулицю у кожного українця має бути при собі документ, що засвідчує особу.

Слід додати, що на ранок 5 квітня в Україні підтвердили 1251 випадків зараження коронавірусною інфекцією.  Усього зафіксовано 32 летальних випадків від COVID-19 в Україні, з яких 11 чоловіків та 21 жінка. 84% усіх померлих від COVID-19 мали важкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок та легень, а в деяких осіб були поєднанні захворювання. Загалом 25 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, коли в Україні очікується пік захворюваності на коронавірус. Якщо українці не будуть дотримуватися карантину, то він настане вже 14-15 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?