Лукашенко обурив новою скандальною заявою про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко обурив новою скандальною заявою про Донбас

Лукашенко обурив новою скандальною заявою про Донбас
Джерело:  online.ua

Українська влада повинна піти на непопулярні кроки, щоб завершити конфлікт на Донбасі - не звинувачувати Росію, а йти до вирішення питання і користуватися шансом поки Москва взагалі не відмахнулася від переговорів. З такою скандальною заявою на російському телеканалі виступив глава Білорусі Олександр Лукашенко, який порадив українському лідеру Володимиру Зеленському якомога швидше провести вибори в ОРДЛО, передає ONLINE.UA.

"Провести сьогодні ці вибори і вийти на кордон з Росією, щоб це була українська межа, ці 400 кілометрів. Треба визначитися з пріоритетами. Треба сісти, голову в руки взяти і подумати, як це зробити, щоб, давайте говорити відверто, і Росії зберегти обличчя, і щоб різанина не розпочалася", - заявив Лукашенко.

Білоруський глава вважає, що переговори Києва і Москви по Донбасу зайшли в глухий кут нібито через Україну. Він заявив, що на відміну від України Росія "хоча б щось робить для вирішення конфлікту".

"Можна звинувачувати Росію скільки завгодно, але якщо Росія хоч якісь в цьому напрямку робить кроки, то треба рухатися в напрямку вирішення цього питання. І скористатися цим шансом, поки Росія взагалі не забула, не відмахнулася, нащо на цю тему діалог", - додав Лукашенко.

Слід зазначити, що це не перше обурливе заяву Лукашенка з приводу війни на Донбасі. Раніше білоруський лідер заявляв, Україна нібито сама дала привід для початку конфлікту з РФ. У той же час Лукашенко визнає, що Росія є стороною конфлікту на Донбасі і повинна виконати взяті на себе зобов'язання і вивести російські війська з українських територій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко дав Зеленському несподівану пораду  - він закликав українського лідера черпати досвід у Мінська, так як Білорусь перебувала в таких же складних ситуаціях, як Україна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?