Цього не буде: Зеленський дав українцям гучну обіцянку
Категорія
Україна
Дата публікації

Цього не буде: Зеленський дав українцям гучну обіцянку

Цього не буде: Зеленський дав українцям гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

Українці будуть забезпечені харчами і ніякої нестачі продуктів під час карантину не буде. Також найближчими днями будуть знижені ціни на бензин. Про це заявив президент України Володимир Зеленський за підсумками селекторної наради з членами уряду, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

В ході наради Зеленський також доручив уряду якнайшвидше розробити програми допомоги українцям на період карантину.

"Держава повинна займатися найбіднішими. Це - наш прямий обов'язок. Це безробітні, пенсіонери, одинокі мами, діти без батьків. Кожен день, поки ми рахуємо, хтось в країні чекає допомогу. До того ж ми повинні внести ці зміни до бюджету . Тому я прошу вас не звертати уваги на вихідні і якомога швидше розробити ці програми", - поставив Зеленський завдання чиновникам.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в свою чергу відзвітував Зеленському, що за його дорученням уряд активно напрацьовує програми підтримки різних категорій соціально незахищених верств населення на час карантину і представить перші результати вже в найближчі дні.

Також в ході наради головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив про результати перевірок лікарень по їх стану, забезпечення фінансуванням, спецзасобами захисту, а також про наявність медичних працівників. Ляшко поінформував про ситуацію на Тернопільщині, куди він поїхав за дорученням Зеленського - там виникли проблеми з найбільшою кількістю заражених лікарів і невиплатою зарплат. Ляшко запевнив, що гроші на виплати були знайдені, і вже скоро їх почнуть виплачувати.

"Але це лише одна ситуація. Ми отримали неймовірно багато звернень за останні кілька днів. Ми знали, що українська медична система не повністю готова до таких викликів, як епідемія. Адже протягом усіх років незалежності її просто знищували. Ми не зробимо її ідеальною за місяць чи півроку. Але я наполягаю на тому, щоб лікарям і медичним установам було приділено особливу увагу. Звернення повинні перевірятися, на них треба реагувати. Ситуацію в медицині треба терміново налагоджувати. Крок за кроком", - поставив завдання Зеленський.

Також президент обговорив з чіновниками місця для обсервації українців, які повертаються додому з-за кордону.

"Як ми хочемо, щоб люди проводили два тижні в умовах, коли немає не тільки нормального ремонту, а елементарного - води або світла? Ви ж розумієте, що ми повинні забезпечити комфортні умови обсервації", - підсумував український лідер.

Важливо відзначити, що раніше Антимонопольний комітет України зафіксував з початку поточного місяця стрімке зростання роздрібних цін на продукти в деяких регіонах: гречана крупа подорожчала більш ніж на 50%, майже на 60% подорожчала картопля. У МВС України анонсували розслідування з приводу необґрунтованого підвищення цін в магазинах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського готують приємний сюрприз для українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?