Не тільки Донбас - експерт назвав наступні цілі Путіна в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Не тільки Донбас - експерт назвав наступні цілі Путіна в Україні

Не тільки Донбас - експерт назвав наступні цілі Путіна в Україні
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін не зупиниться на Донбасі - він хоче захопити весь південь України, а саме Одесу, Запоріжжя, Миколаїв і Херсон, щоб встановити повний контроль або навіть домінування в Чорному морі. Про наступні небезпечні цілі Путіна в Україні розповів ексглава МЗС Павло Клімкін в ефірі програми "Рандеву з Яніною Соколовою", повідомляє ONLINE.UA.

"Південь йому значно більше потрібен. Але у нього набагато інше розуміння півдня: для нього це "Новоросія" - Одеса, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя, як мінімум. І не тільки Крим, але і Придністров'я Молдови - замикає все, свою державу", - переконаний Клімкін.

Він пояснив, що Путін прагне захопити не тільки схід, а й південь України, щоб повністю "відсікти" нашу країну від моря. Після чого Росія стане контролювати або навіть домінувати в Чорному морі, а також зможе зробити коридори на суші.

Коментуючи переговори української влади з Кремлем, в рамках яких Київ намагається домовиться з Путіним про мир, Клімкін заявив, що Україна не зможе нормалізувати відносини з Росією, поки там будуть два президенти Путіна - фізичний і колективний. На думку колишнього міністра закордонних справ України, останній ще ділиться на два: перший - це російські еліти, а другий - самі росіяни, які, як і їхній лідер, сумують за Радянським Союзом.

Клімкін впевнений, що Путін "хоче знищити Україну", тому про мир не може бути й мови.

"Поки ця Росія існує, у нас є ворог. Ми з ним можемо перебувати в стані війни, в тому числі і гібридної. Але в стані класичного миру ми ніколи з ним не будемо перебувати. Тому що Путін хоче нас знищити, абсолютно щиро", - пояснив з вою позицію Клімкін.

Слід додати, що раніше Клімкін попереджав, що Путін готується забрати Донбас. Для цього він умисно будує в ОРДЛО реальність другого сорту, зачищає свідомість людей, роздає всім російські паспорти і зводить "кордони" так званої "ДНР" в межах Донецької області. Ексглава МЗС України пояснював, що в рамках свого плану по Донбасу Путін запропонував внести зміни до Конституції Росії, щоб було легше забрати окуповані території в України. Ніхто не сумнівається, що правки Путіна будуть схвалені і легатімізіровани найближчим часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія на тлі пандемії коронавіруса готує контрнаступ  як проти України, так і проти Європи. Директор Інституту світової політики Євген Магда переконаний, що Путін не відмовиться від фінансованія війни на Донбасі і бойовиків ОРДЛО навіть в умовах економічної кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?