Києво-Печерська лавра оголосила про закриття - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Києво-Печерська лавра оголосила про закриття - що відомо

Києво-Печерська лавра оголосила про закриття - що відомо
Джерело:  online.ua

З 5 квітня Києво-Печерська лавра закрилася на карантин - все богослужіння відтепер будуть проводиться в закритому режимі з використанням відеотрансляцій. Записки на поминання і пожертвування можна подати онлайн на сайті Лаври, передає ONLINE.UA.

"У зв'язку з поширенням на території України інфекційного захворювання COVID-19 були посилені карантинні заходи. Тому в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі з цього моменту і до офіційного закінчення національного карантину богослужіння будуть відбуватися в закритому режимі (з онлайн-трансляцією), без участі прихожан і паломників ", - оголосили в Лаврі 5 квітня.

У оголошенні, розміщеному на сайті Лаври, зазначено, що братія Києво-Печерської Лаври пройшла лабораторне тестування на коронавірус. Разом з усіма тест в комплексі з медичним оглядом пройшов намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

"Результат обстеження буде відомий найближчим часом. Зараз скарг на самопочуття у владики немає", - повідомляється на сайті Лаври.

Слід додати, що раніше Києво-Печерська лавра, де проводить богослужіння УПЦ МП, фактично закликала віруючих ігнорувати обмеження, введені державою на час карантину через загрозу поширення коронавіруса.

"Страшна не епідемія вірусу, а гріх, який губить душу. Не слід боятися, бо далі буде гірше, якщо ми не покаємося", - закликали в Лаврі ходити в храм, причащатися і причащати дітей, запевняючі, що молитва може допомогти від коронавіруса .

Важливо відзначити, що ПЦУ і УГКЦ вирішили слідувати правилам карантину і заборонили проводити богослужіння в присутності віруючих. У церквах мають намір проводити онлайн-трансляції. При цьому храми не закрили - будь-яка людина може відвідати церкву в любий момент, але не можна збиратися більше десяти людей одночасно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Філарет знайшов несподівану причину пандемії коронавіруса  - він вважає, що вона криється за одностатевими шлюбами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?