Кількість хворих на коронавірус в Україні - офіційні дані на вечір 5 квітня
Категорія
Україна
Дата публікації

Кількість хворих на коронавірус в Україні - офіційні дані на вечір 5 квітня

Кількість хворих на коронавірус в Україні - офіційні дані на вечір 5 квітня
Джерело:  online.ua

У неділю, 5 квітня, кількість хворих на коронавірус в Україні збільшилася - станом на 22:00 підтверджено 1308 випадків зараження. Усього в Україні зафіксовано 37 летальних випадків від COVID-19. Загалом 28 осіб уже одужало — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я України.

Протягом доби отримано 83 повідомлення про підтвердження COVID-19 за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров'я та обласних лабораторних центрів. Ще 197 тестів досліджуються.

Станом на вечір 5 квітня в світі захворіли на коронавірус вже 1 245 192 осіб. У США кількість хворих сягає вже 323 516 тисяч. На друге місце по захворюваності потрапила Іспанія, де кількість хворих вже більше, ніж в Італії - 130 759 підтверджених випадків. В Італії за сьогодні підтверджено 4316 нових випадків зараження коронавірусом, від якого в країні померло 15 887 пацієнтів.

Важливо нагадати, що в зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в країні в Україні з 6 квітня посилюють карантин. За новими правилами обмежень українці тепер мають виходити на вулицю в медичних масках і перестати висуватися групами більше двох осіб. За порушення карантинних правил передбачені штрафи в розмірі 17-34 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні розвивається повільніше, ніж в Італії або Іспанії, які сьогодні лідирують у Європі за кількістю хворих і померлих від COVID-19. Обнадійливу оцінку щодо захворюваністі на коронавірус в Україні дав головний сантіраний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 5 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?