Буде дуже погано: Трамп зробив жорстке попередження Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде дуже погано: Трамп зробив жорстке попередження Путіну

Буде дуже погано: Трамп зробив жорстке попередження Путіну
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп виступив з гучною заявою - він наголосив, що має намір ввести великі мита на іноземну нафту, якщо не зміниться ситуація з цінами. Окрім того, він зробив жорстке попередження російському колезі Володимиру Путіну. Своїми планами президент США поділився в ході брифінгу у Білому домі 6 квітня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

За словами Дональда Трампа, ведення мит буде залежати безпосередньо від того, чи зможуть країни ОПЕК і Кремль домовитися про таке зниження видобутку, яке стабілізує ситуацію на ринку нафти.

"Так, я б це зробив, я б ввів мита. Дуже складно. Але я не думаю, що мені доведеться так діяти", - наголосив американський лідер.

Окрім того, очільник Білого дому звернув увагу на те, що введення мита на імпортну нафту, рівносильно сигналу США, не потрібно, оскільки країні вистачить і власного видобутку. При цьому споживаючи власну нафту замість імпортної, США можуть врятувати національний ринок і забезпечити попит своїх виробників.

"Це, очевидно, буде дуже погано для них", - попередив президент США, маючи на увазі Саудівську Аравію і Росію.

На думку Дональда Трампа, країнам вигідніше домовитися і не ризикувати втратити ринки.

Варто звернути увагу на те, що раніше Донльд Трамп заявив, що ОПЕК - незаконна структура, яка знищує сама себе.

"Я все життя виступав проти ОПЕК, тому що це таке? Це незаконна [структура], можете називати її картелем, можете називати її монополією... Якщо мені потрібно буде ввести мита, я зроблю те, що повинен", - підкреслив очільник Білого дому.

Окрім того, Трамп розказав про свої переговори з Саудівською Аравією і сказав, що королівство хоче укласти угоду з Путіним про скорочення видобутку нафти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  розрахункова ціна на російську нафту Urals стала негативною  — це означає, що витрати на доставку до портів, податки та інші витрати перевищили вартість продажу в портах Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?