Вже наступного тижня: у МОЗ виступили з оголошенням про коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже наступного тижня: у МОЗ виступили з оголошенням про коронавірус

Вже наступного тижня: у МОЗ виступили з оголошенням про коронавірус
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я чекають на надходження ПЛР-тестів на коронавірус українського виробництва. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ головного санітарного лікаря Віктора Ляшка з брифінгом.

За його словами, системи відомство отримає вже наступного тижня.

"ПЛР-тести ми очікуємо від українського виробника отримати в кількості 20 тисяч ПЛР-систем, які дозволять протестувати близько 2 мільйони досліджень. Тести вже повинні бути на наступному тижні", - пояснив заступник голови МОЗ.

Він додав, українські розробники виготовлятимуть близько тисячі тестів щодня.

"Це дозволить нам покрити всю потребу в проведенні тестування, яка необхідна для реагування на спалах, на епідемію коронавірусної хвороби на території України", - підкреслив голосний санлікар.

Нагадаємо, станом на ранок 6 квітня в Україні зареєстрували 1319 випадків COVID-19. З цієї кількості померли 38 та одужали 28 українців.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда турецьких медиків розробила власний варіант вакцини проти коронавірусу COVID-19 та вже провела її випробування. Першим об'єктом дослідження стали тварини, наступними вже будуть люди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?