Варто звернути увагу: названий найчастіший симптом коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Варто звернути увагу: названий найчастіший симптом коронавіруса

Варто звернути увагу: названий найчастіший симптом коронавіруса
Джерело:  online.ua

Підвищення температури тіла - найчастіший симптом коронавіруса, який проявляється у 90% хворих. Багато людей починають відчувати лихоманку вночі, вони прокидаються і відчувають помутніння в голові, холод та тремтіння. Про це розповіла представниця Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Харріс, передає ONLINE.UA.

"Люди розповідають, що прокидаються посеред ночі в помутнінні, вони відчувають себе жахливо, не розуміють, що відбувається. У них дуже висока температура, а потім вони раптово відчувають холод і тремтіння", - розповіла Харріс, зазначивши, що температура понад 38 градусів і лихоманка виявляються більш ніж у 90% пацієнтів.

Харріс підкреслила, що температура вище 38 градусів і озноб проявляється у 9 з 10 пацієнтів. Це найбільш частий симптом зараження коронавірусною інфекцією, на який, за словами представниці ВООЗ, варто звернути увагу.

Важливо додати, що коронавірусна інфекція COVID-19, за даними ВООЗ, характеризується легким перебігом з такими симптомами як біль в горлі, кашель і підвищення температури тіла. У деяких людей хвороба може протікати у важчій формі і приводити до пневмонії або дихальної недостатності. При цьому вчені з Китаю відзначають, що у багатьох пацієнтів на початку захворювання проявляється не лихоманка і кашель, а головний біль, запаморочення і розгубленість.

Нагадаємо, ліків і вакцин від коронавіруса немає. Єдиний спосіб захиститися від коронавірусної інфекції - самоізоляція, часте миття рук з милом і дезінфекція всіх поверхонь. У зв'язку із запобіганням стрімкої захворюваності на коронавірус в Україні з 6 квітня посилили карантин - введено масковий режим (без маски не можна виходити на вулицю) і обмежено пересування по вулиці (переміщатися можна тільки в групах не більше двох осіб). За порушення карантину передбачені штрафи в розмірі 17-34 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA публікував рекомендації експертів Центру контролю і профілактики захворювань США (CDC), як лікуватися від коронавіруса вдома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?