Посилення карантину в Україні: нагадування про жорсткі обмеження, які стали реальністю
Категорія
Україна
Дата публікації

Посилення карантину в Україні: нагадування про жорсткі обмеження, які стали реальністю

Посилення карантину в Україні: нагадування про жорсткі обмеження, які стали реальністю
Джерело:  online.ua

У понеділок, 6 квітня, стали чинними нові обмеження в Україні на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Новий карантинний режим - більш суворий у порівнянні з минулими обмеженнями. Чого саме не слід робити українцям до його скасування - інформує ONLINE.UA.

Головна ідея нового режиму - максимальна ізоляція людей один від одного. Контакти поміж ними зведені до мінімуму - магазини, аптеки, невідкладна допомога.

Що Кабмін заборонив українцям від 6 квітня:

  • бути у громадському місті без маски чи респіратору;

  • виходити з дому без паспорта чи відповідного документу;

  • гуляти в парках, прибережних зонах, а також на дитячих чи спортивних майданчиках, лісопаркових зонах відпочинку;

  • виходити на вулицю у кількості понад дві особи;

  • виходити на вулицю дітям до 14 років без дорослих;

  • відвідувати установи, пов'язані з паліативною допомогою чи соціальними послугами;

  • залишати місце обсервації чи самоізоляції у разі підозри на інфекцію.

Заборона щодо збирання у группи понад дві людини не торкається супроводу дітей дорослими чи службових обов'язків. Також парки й інші зони можна відвідувати під час вигулу домашніх творих. Утім, робити це можна лише наодинці.

Щодо громадського місця, то законодавство України пропонує таке визначення - "частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони".

Згідно з новими правками, порушення згаданих вище правил призводить до суворих штрафів. Мінімальне покарання - 17 тисяч гривень. У разі повторення сума збільшується до 34 тисяч. Подальші порушення - кримінальна відповідальність.

Карантин ввели до 24 квітня. Його можуть продовжити, якщо уряд вважатиме це необхідним.

Станом на ранок у понеділок, 6 квітня, в Україні зареєстрували 1319 випадків коронавірусу. Померли 38 людей, одужали - 28.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я назвали симптом COVID-19, який з'являється у 9 з 10 хворих. Подробиці - за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?