Все відбудеться: у Зеленського дали важливу обіцянку українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Все відбудеться: у Зеленського дали важливу обіцянку українцям

Все відбудеться: у Зеленського дали важливу обіцянку українцям
Джерело:  rbc.ua

Очільник політичної сили "Слуга народу", перший заступник голови однойменної фракції у парламенті Олександр Корнієнко пообіцяв українцям, що чергові місцеві вибори 25 жовтня відбудуться попри карантин, і що урізаного фінансування, про яке просить уряд, вистачить на їх проведення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Місцеві вибори не можуть не відбутися, за Конституцією вони повинні пройти 25 жовтня 2020 року. Ми досліджували правові механізми в тих країнах, де зараз вибори переносять. Там далеко не скрізь є зрозумілий правовий механізм. Якщо би раптом на момент оголошення виборів – у середині-кінці липня – тривав карантин, то, можливо, подібні розмови могли би бути. Але зараз початок квітня. Якщо резюмувати, вибори можна провести, ми їх не відхиляємо і не плануємо скасовувати", - наголосив глава "Слуги народу".

За словами Корнієнка, команда Володимира Зеленського має намір шукати оптимальний варіант, як піти назустріч Кабміну в тих сумах, які вони запитують, а також максимально зберегти можливість провести вибори на якісному рівні.

Політик також наголосив, що, швидше за все, ЦВК доведеться відштовхуватися від урізаного бюджету (із запланованих 2,155 млрд до 1 млрд гривень, – ред.). На думку Корнієнка, 1 мільярда на вибори вистачить, адже в даному питанні є лиш дві великі статті витрат: зарплата членів комісії та друк бюлетенів. Зокрема, на друк бюлетенів потрібно приблизно 300-400 мільйонів гривень, тому "залишаться якісь кошти на транспорт, зв'язок".

"Нардепи готуватимуть зміни у Виборчий кодекс, зокрема, політичні. Наприклад, якщо вибори за пропорційною системою можуть проводитися в містах з кількістю виборців понад 90 тисяч, то цей поріг можуть знизити, щоб у населених пунктах, де кількість виборців перевищує 10, 15 чи 20 тисяч, вибори проходили за відкритою пропорційною системою", - додав Корнієнко.

Окрім того, прогнозується, що разово, тільки на цих місцевих виборах, частково скоротять передвиборну рекламу за державний рахунок.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський провів термінову зустріч зі "слугами народу" та вперше офіційно прокоментував скандал з "плівками Єрмака".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?