Коли пенсіонерам виплатять по тисячі гривень: в ПФУ назвали терміни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Коли пенсіонерам виплатять по тисячі гривень: в ПФУ назвали терміни

Коли пенсіонерам виплатять по тисячі гривень: в ПФУ назвали терміни
Джерело:  online.ua

Українські пенсіонери отримають доплату до пенсій у розмірі однієї тисячі гривень після того, як Верховна Рада затвердить зміну держбюджету 2020 і виділить кошти на виплату. Гроші на банківські карти пенсіонерів надійдуть невідкладно. Відеороз'яснення, коли пенсіонерам виплатять по тисячі гривень, опублікувала пресслужба ПФУ, передає ONLINE.UA.

Одноразову виплату по тисячі гривень в зв'язку з карантином по коронавірусу отримають близько 10 млн осіб, чия пенсія не перевищує 5 тисяч грн. ПФУ нарахує кошти автоматично, без звернень пенсіонерів.

"Укрпошта" забезпечить доставку грошей пенсіонерам додому протягом п'яти днів. Тим, кому з різних причин, не виплатять кошти протягом п'яти днів, тисячу гривень виплатять разом з пенсією.

Нагадаємо, в зв'язку з карантином в Україні, який ввели через пандемію коронавіруса, уряд вирішив зробити пенсіонерам доплату до пенсій у розмірі 1000 гривень. Міністерка соціальної політики Марина Лазебна обіцяла, що одноразову виплату пенсіонери отримають в квітні. Також з цього місяця почне виплачуватися надбавка пенсіонерам у віці від 80 років - щомісяця вони будуть отримувати на 500 гривень більше.

Слід зазначити, що на період карантину в Україні, введеного через пандемію коронавіруса, ніяких затримок з виплатами пенсій, субсидій та соціальних виплат не буде - вони будуть проводитися в плановому графіку.

3 квітня 2020 року Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком, почав фінансування пенсій. На пенсійні виплати спрямовано 3,4 мільярда гривень, що складає 9,4% місячної потреби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін не виключає, що в квітні 2020 року може бути проведена і індексацій пенсій в Україні. В рамках індексації пенсії підвищать на 11%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?