Це потрібно терміново зробити: Зеленський дав невідкладне завдання владі
Категорія
Україна
Дата публікації

Це потрібно терміново зробити: Зеленський дав невідкладне завдання владі

Це потрібно терміново зробити: Зеленський дав невідкладне завдання владі
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський озвучив важливе завдання своїй команді та українській владі. Він наполягає, щоб лікарям і медичним закладам була приділена особлива увага, адже саме від них на даний момент найбільше залежить життя простих українців та успіхи в боротьбі з поширенням коронавірусу. На традиційній селекторній нараді президенту детально розповіли про перевірки лікарень щодо їхнього стану, забезпечення фінансуванням, спецзасобами захисту, а також щодо наявності медичних працівників. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко доповів про ситуацію на Тернопільщині, куди він поїхав за дорученням українського лідера. Як відомо, там були проблеми з найбільшою кількістю заражених лікарів та невиплатою зарплат. Кошти на виплати нарешті знайшли, і вже скоро їх почнуть виплачувати. Віктор Ляшко також спростував фейки щодо зменшення видатків на місцевий медзаклад через зміну фінансування. За його словами, відтепер їхній бюджет збільшився на 400 мільйонів гривень.

"Але це лише одна ситуація. Ми отримали неймовірно багато звернень за останні кілька днів. Ми знали, що українська медична система не повністю готова до таких викликів, як епідемія. Адже протягом усіх років незалежності її просто знищували. Ми не зробимо її ідеальною за місяць чи півроку. Але я наполягаю на тому, щоб лікарям і медичним закладам була приділена особлива увага. Звернення повинні перевірятися, на них потрібно реагувати. Ситуацію в медицині треба терміново налагоджувати. Крок за кроком", - наголосив глава держави.

Окрім того, Зеленський з командою обговорили стан місць для обсервації тих, хто в’їжджає в Україну. Нині правоохоронці, МОЗ та місцева влада перевіряють приміщення за новою інструкцією.

"Як ми хочемо, щоб люди проводили два тижні в умовах, коли немає не те що нормального ремонту, а елементарного – води чи світла? Ви ж розумієте, що ми повинні забезпечити комфортні умови обсервації", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ОПУ заявили, що вже цього тижня очікується прибуття в Україну семи літаків зі спецзасобами для протидії COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?