Потрібно перевезти у Харків: "Слуга народу" озвучила несподівану пропозицію
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібно перевезти у Харків: "Слуга народу" озвучила несподівану пропозицію

Потрібно перевезти у Харків: "Слуга народу" озвучила несподівану пропозицію
Джерело:  online.ua

Народна обраниця від президентської політичної сили "Слуги народу" Тетяна Третьякова подала до українського парламенту законопроєкт, яким пропонується перевезти Конституційний суд України з Києва у Харків. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на відповідний законопроєкт № 3300, який вже розміщений на сайті Верховної Ради.

Третьякова пропонує перевезти Конституційний суд України з Києва у Харків, а також зазначає, що необхідно відправляти усіх суддів у відпустку одночасно.

"Щорічна оплачувана відпустка повної тривалості надається усім суддям Конституційного суду одночасно", - сказано в законопроєкті.

Також наголошується, що суддею КСУ не може стати людина, яка має іноземне громадянство. Окрім того,  у юридичних осіб пропонують відібрати можливість подавати скарги у КСУ через уповноважену особу.

Статтю 97 щодо виконання рішень КС пропонується доповнити відповідним підпунктом:

"Якщо Конституційний суд визнав неконституційним закон України (його окремі положення), відновлення дії такого закону України (його окремих положень), що регулював відповідні суспільні відносини, здійснюється Верховною Радою відповідно до порядку, встановленого чинним законодавством".

Нагадаємо, що Конституційний суд України - є органом конституційної юрисдикції, який забезпечує верховенство Конституції України, вирішує питання про відповідність Конституції України законів України та у передбачених Конституцією України випадках інших актів, здійснює офіційне тлумачення Конституції України, а також інші повноваження відповідно до Конституції України. Розпочав діяльність за новою Конституцією 18 жовтня 1996 року.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава партії "Слуга народу"Олександр Корнієнко пообіцяв громадянам, що чергові місцеві вибори 25 жовтня відбудуться попри карантин, і що урізаного фінансування, про яке просить уряд, вистачить на їх проведення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?