Нудьга на карантині: вчені з'ясували, як це може допомогти
Категорія
Технології
Дата публікації

Нудьга на карантині: вчені з'ясували, як це може допомогти

Нудьга на карантині: вчені з'ясували, як це може допомогти
Джерело:  online.ua

Наукове дослідження пояснило, як нудьга під час постійного сидіння вдома може допомогти людині та суспільству. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідну публікацію.

Дослідження отримало назву "Знуджений Джордж допомагає іншим: гіпотеза й прагматичне значення нудьги та просоціальної поведінки". На думку автора — Війнанда ван Тільбурга з Університету Лімеріка, головний момент це відчуття беззмістовності життя/

Він пояснює, що людина відчуває себе стомленою нудьгою, бо не може займатися звичними справами. Усі інші доступні зайняття здаються невідповідно непотрібними.

Стверджується, що нудьга може мотивувати людей на добру емпатичну поведінку, просоціальні вчинки, допомогу іншим, кому вона потрібна, наприклад — здачу крові. Щобільше, це може збільшити креативність, оскільки ви шукаєте додаткову стимуляцію у самому собі.

Головна думка дослідження — пошуки надмірно корисних для оточення справ на тлі нудьги. Людина намагається ніби компенсувати свою безпорадність під час карантину.

Якщо "добрі" вчинки можуть задовольнити таку потребу, нудьга стає позитивним фактором для просоціальної поведінки. Утім, автор зазначає — вивчення цих особливостей ще нове питання, його підсумки можуть скорегувати чи розкритикувати.

Як повідомляв ONLINE.UA, в інтернеті наразі дуже багато порад щодо зміцнення імунітету на тлі пандемії COVID-19. Зібрали для читачів найцікавіше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?