Авіакатастрофа МАУ: Україна висунула жорстку вимогу Ірану через новий скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Авіакатастрофа МАУ: Україна висунула жорстку вимогу Ірану через новий скандал

Авіакатастрофа МАУ: Україна висунула жорстку вимогу Ірану через новий скандал
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр України Вадим Пристайко нарешті відреагував на резонансний скандал, який сколихнув міжнародну спільноту. Політик наголосив, що українська сторона очікує негайного пояснення від влади Ірану заяви члена національного парламенту про "гарне виконання своїх обов’язків" іранськими військовими. Депутат мав на увазі збиття пасажирського літака авіакомпанії "МАУ". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Twitter Вадима Пристайка.

"Ми очікуємо негайного пояснення від Ірану з приводу цієї прикрої заяви. Вона показує повну неповагу до людського життя. Десятки сімей з Ірану, України, Канади, Швеції, Великої Британії та Афганістану втратили своїх близьких під час нападу на беззахисний цивільний літак", - йдеться в повідомленні віцепрем’єр-міністра.

Варто звернути увагу на те, що новий скандал через авіакатастрофу МАУ розгорівся після того, як член юридичного комітету парламенту Ірану Хассан Норузі заявив, що іранські військові, збивши український літак, добре виконали свою роботу. За його словами, літак рухався дуже підозріло.

Нагадаємо, що боїнг МАУ, що летів до Києва, розбився поблизу Тегерана 8 січня. Після тривалого мовчання влада Ірану зізналася, що "випадково" збила літак ракетами. Загинули всі 176 людей, що перебували на борту літака (серед них 11 українців). Відповідальність за скоєне взяв на себе Корпус вартових ісламської революції. Варто звернути увагу на те, що офіційний Київ тричі звертався до компетентних органів Ірану з проханням надати українській стороні бортові самописці збитого "Боїнга".

Як повідомляв ONLINE.UA, глава оборонного відомства Ірану Амір Хатамі заявив, що перед тим, як розшифровувати чорну скриньку зі збитого над Тегераном літака МАУ, її треба реставрувати. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?