Вже через 2 місяці - в Офісі генпрокурора дали важливу обіцянку народу
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже через 2 місяці - в Офісі генпрокурора дали важливу обіцянку народу

Вже через 2 місяці - в Офісі генпрокурора дали важливу обіцянку народу

Глава Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова визнала той факт, що гучні заяви у справі вбивства Павла Шеремета були зроблені зарано. Вона пообіцяла українцям, що уже в червні 2020 року можна буде повідомити про якийсь результат. За словами Венедіктової, справа про вбивство відомого журналіста дуже непроста. Вона наголосила, що слідству знадобляться 2 місяці, на які ОГП продовжив термін досудового розслідування. Генпрокурока зазначила, що наразі справою активно займається її заступник.  Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УП".

"Я думаю, що видно кінець. І оці два місяці, які були надані додатково. Я вважаю, що через два місяці ми побачимо якийсь результат. Сподобається він нам, чи не сподобається. Але це вже буде результат", - запевняє Венедіктова.

Журналіст поцікавився у генпрокуроки, чому підозрювані досі у СІЗО, якщо були переконливі докази їхньої вини, на що Венедіктова відповіла, що це треба запитати у її попередника - Руслана Рябошапки.

"Можна я зараз скажу просто, як людина? Мені здається, що не треба було робити такого гучного брифінгу до тих пір, поки реально справа не вийшла із суду. Тому у громадянського суспільства зіпсоване сприйняття цієї справи. Як і що воно буде – будемо бачити", - наголошує генпрокурорка.

Варто звернути увагу на те, що ОГП задовольнив прохання слідчих і продовжив термін досудового розслідування у справі Шеремета до 12 червня.

Нагадаємо, що автомобіль із відомими українським журналістом Павлом Шереметом за кермом вибухнув 20 липня 2016 року в Києві. Журналіст загинув на місці. Наразі версія слідства – "вбивство з метою дестабілізації ситуації у країні шляхом ліквідації відомої особи".

Як повідомляв раніше ОNLINE.UA, Ірина Венедіктова підкреслила, що не бачить підстав для закінчення реформи органів прокуратури. Очільниця ОГП наголосила, що вона буде "однозначно продовжена".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?