Ми вимагаємо - в української влади увірвався терпець через дії Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вимагаємо - в української влади увірвався терпець через дії Кремля

Ми вимагаємо - в української влади увірвався терпець через дії Кремля
Джерело:  online.ua

Влада України стурбована постійними провокаціями, а також смертельними атаками проросійських сил на Донбасі. Очільник МЗС Дмитро Кулеба вимагає від команди глави Кремля Володимира Путіна дослухатися до заклику генсека ООН і до позиції Євросоюзу та забезпечити негайне припинення вогню на Донбасі. Окрім того, український дипломат нагадав, що антиросійські санкції були введені для припинення збройної агресії Кремля проти України і не є перешкодою для надання гуманітарної допомоги цивільному населенню на Донбасі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву Кулеби з приводу Декларації Високого представника ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозепа Борреля.

"Поділяємо вимоги щодо негайного припинення вогню, встановлення глобального перемир’я і консолідації зусиль задля мирного врегулювання конфліктів. Впевнені, що санкційні режими не є перешкодою для надання гуманітарної допомоги і медичних послуг цивільному населенню у зонах конфліктів", - наголошує Дмитро Кулеба.

За його словами, офіційний Київ дуже цінує позицію європейської влади щодо збереження важливої ролі санкційних режимів у боротьбі з порушеннями міжнародного права, прав людини, розповсюдженням зброї і її постачанням у зони конфліктів.

"Саме ці протиправні і агресивні дії РФ щодо України й вимусили ЄС накласти санкції на російську сторону…. МЗС вимагає від РФ дослухатися до заклику ООН та ЄС припинити вогонь на Донбасі", - підкреслив очільник МЗС.

Окрім того, Кулеба нагадав міжнародній спільноті, що Україна "повністю віддана взятим на себе зобов’язанням" відповідно до Мінських домовленостей щодо припинення вогню на Донбасі, хоча путінські сили продовжують їх нахабно ігнорувати.

"Вимагаємо від РФ дослухатися до заклику Генерального секретаря ООН і позиції ЄС, забезпечивши негайне припинення вогню на Донбасі та безперешкодний доступ на тимчасово окуповану територію України представників СММ ОБСЄ та міжнародних гуманітарних організацій", - зазначив Дмитро Кулеба.

Як повідомляв ONLINE.UA, генсек НАТО Єнс Столтенберг висунув президенту РФ Володимиру Путіну та російській владі безкомпромісну вимогу щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?