Ми вже готові - київська мерія виступила з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми вже готові - київська мерія виступила з гучною заявою

Ми вже готові - київська мерія виступила з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Міський голова Києва Віталій Кличко поділився важливими новинами - він заявив, що у зв’язку із пандемією коронавірусної інфекції для двотижневої обсервації осіб, які прибувають з-за кордону, в столиці підготували 3 тисячі місць у готелях та базах відпочинку. За його словами, мерія абсолютно готова приймати наших громадян, які продовжують повертатися на батьківщину. Про це мер розповів 7-го квітня під час традиційного онлайн-брифінгу, передає ONLINE.UA.

Віталій Кличко вкотре нагадав усім, що Кабмін запровадив обов’язкову процедуру обсервації для всіх, хто прибуває з-за кордону.

"Кілька готелів та баз відпочинку для обсервації підготували міністерства. Це об’єкти, що перебувають на їх балансі. Столиця також підготувала вже 4 таких бази для киян. Таким чином, Київ тепер може надати 3 тисячі місць для тих, хто буде проходити обсервацію", - наголосив мер столиці.

За словами Віталія Кличка, станом на 7 квітня в Києві на обсервації перебуває 207 людей. У найближчі дні очікується ще кілька літаків з українцями, які повертаються з-за кордону, але скільки з них киян невідомо.

Варто згадати проте, що 30 березня столичний готель Міністерства оборони "Козацький" розмістив 100 людей, які прибули з Балі та Катару. Самі пасажири, які двома рейсами прилетіли з Катару, скаржилися, що рішення уряду про обсервацію було ухвалено, коли їхній літак уже був у небі. Всі були від початку згодні на двотижневу самоізоляцію, і на аналізи прямо в аеропорту – але не на обсервацію в готелях. Частина пасажирів відмовлялася погоджуватись на обсервацію. 1 квітня стало відомо, що з готелю "Козацький" у центрі столиці втекли понад 60 українців, які повернулися з-за кордону та проходили обсервацію.

Варто зазначити, що 2 квітня КМУ ввів жорсткіші обмеження на час карантину, який діятиме до 24 квітня щонайменше. Зокрема, з 6 квітня забороняється перебувати у громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора, а також ходити більше, ніж по двоє (за винятком супроводу дітей).

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив, що карантин в країні буде скасований 24 квітня, однак українцям доведеться виконати одну умову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?