Японія вводить надзвичайний стан через коронавірус - що про це відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія вводить надзвичайний стан через коронавірус - що про це відомо

Японія вводить надзвичайний стан через коронавірус - що про це відомо
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе оголосив у вівторок, 7 квітня, надзвичайний стан через поширення нової коронавірусної інфекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За його словами, рішення торкається столиці країни Токіо та інших шести префектур. Сумарно там мешкають 44% населення архіпелагу.

Надзвичайний стан триватиме один місяць.

"Ми вирішили оголосили надзвичайний стан, бо визначили, що швидке поширення коронавірусу по всій країні матиме надзвичайний вплив на життя та економіку", - підкреслив Абе під час виступу у парламенті.

Також японський уряд вирішить питання щодо виділення 990 мільярдів доларів США для подолання наслідків кризи. Ця сума приблизно дорівнює 20% від обсягу загального рівня виробництва країни.

Станом на 7 квітня в Японії зареєстрували близько 4 тисяч інфікованих COVID-19. Смертельних випадків — понад 100.

Нещодавно офіційне Токіо разом з Міжнародним олімпійським комітетом вирішили перенести Олімпіаду-2020 на наступний рік. Саме японська столиця повинна була приймати Ігри влітку.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території України розмістять так звані тимчасові лікарні. У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, про яку саме ініціативу йдеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?