Як коронавірус атакує клітини людини - унікальне відео приголомшило мережу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як коронавірус атакує клітини людини - унікальне відео приголомшило мережу

Як коронавірус атакує клітини людини - унікальне відео приголомшило мережу
Джерело:  online.ua

Компанія Elara Systems у співпраці з доцентом кафедри молекулярної біології Техаського університету в Остіні і Національним інститутом охорони здоров'я США змогла створити унікальну візуалізацію того, як COVID-19 атакує клітини людини. За словами науковців, чітке розуміння того, як вірус прикріплюється до клітинної мембрани, допоможе фахівцям якнайшвидше створити вакцину проти нього. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Elara Systems.

Вченим вдалося продемонструвати у своєму відео, як SARS-CoV-2 закріплюється на мембрані клітини і заносить всередину свій генетичний матеріал. Також в унікальній візуалізації деталізується форма шипів на оболонці коронавірусу. Варто звернути увагу на те, що саме вони зв'язуються з рецепторами АПФ2 на поверхні клітин людини.

В мережі відео переглянули десятки тисяч людей, які не приховують свого здивування.

"На подібне важко дивитися, але ворога потрібно знати в обличчя; чудове відео, чудова робота!; Це дійсно класне відео. Мені це дуже подобається ваша робота, хлопці!; подібного я ще не бачив - відео трохи шокує; мушу зізнатися, що виглядає це моторошно. Однак відео справді цікаве; мені здається, що подібна візуалізація допоможе вченим знайти вакцину від коронавірусу", - діляться враженнями користувачі мережі в коментарях до відео.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно китайська влада підтвердила десятки нових випадків COVID-19 у людей, які не мали жодних симптомів інфекції. Згідно з даними національної комісії охорони здоров’я, станом на 6 квітня уже виявили 78 таких випадків.

Як повідомляв ONLINE.UA, з понеділка, 6 квітня,  на території України стали чинними нові жорсткі обмеження  через COVID-19. Повний список та окремі пояснення — за посиланням на нашому сайті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?