Жерти що будемо: Лукашенко обурив новою цинічною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Жерти що будемо: Лукашенко обурив новою цинічною заявою

Жерти що будемо: Лукашенко обурив новою цинічною заявою
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко продовжує ігнорувати заклики міжнародної спільноти та громадян своєї країни щодо термінового введення карантину в Білорусі. Політик цинічно відповідає усім, хто критикує його бездіяльність, наголошуючи, що ввести карантин або комендантську годину дуже просто, а то завершити посівну кампанію або доїти корів "дистанційно" не вийде. Президент Білорусі скаржиться на те, що прості люди не замислюються про те, що "будуть жерти", якщо влада все-таки введе карантин. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сюжет телеканалу "Білорусь 1".

"Нафта нафтою, але її на стіл не подаси. Питання продовольства, як я вже сказав, стоїть гостро. Тому я вимагаю в найкоротші терміни завершити посівну кампанію. Весь цикл сільгоспробіт протягом року взяти на жорсткий контроль. Це стосується помічників президента і уповноважених по областях. Завдання № 1 – і важливішого за нього немає. Бо, як у нас тут просторікують кругом: карантин, комендантська година і інше. Слухайте, це найпростіше, це ми зробимо протягом доби, але жерти що будемо?", - запитав у білорусів президент.

Окрім того, політик поскаржився на те, що карантин тільки внесе розкол в суспільство, адже є робота, яку неможливо зробити "на удальонці". За словами Лукашенка, він поки й сам не розуміє, чи зберігати заробітну плату тим, хто не може працювати дистанційно і сидів би вдома.

Варто звернути увагу на те, що петицію з вимогою до команди Олександра Лукашенка ввести в країні карантин через спалах пандемії вже встигли підписати 150 тисяч осіб. Її автори стверджують, що влада Білорусі просто ігнорує хворобу та її наслідки, а також неправльно інформує громадян.

В білоруському МОЗ зазначають, що з моменту реєстрації першого випадку зараження коронавірусом у країні інфіковані 700 осіб. 53 змогли одужати, в лікарнях під наглядом медиків перебувають 634 людини. Також зафіксовано 13 летальних випадків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Білорусі чоловік, мати якого померла від коронавірусу, вимагає у правоохоронців порушити кримінальну справу проти президента країни Олександра Лукашенка через його бездіяльність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?