ЧС-2018 з футболу: кого підкупила Росія, щоб прийняти турнір ФІФА
Категорія
Спорт
Дата публікації

ЧС-2018 з футболу: кого підкупила Росія, щоб прийняти турнір ФІФА

ЧС-2018 з футболу: кого підкупила Росія, щоб прийняти турнір ФІФА
Джерело:  online.ua

У Міністерстві юстиції Сполучених Штатів зібрали нові дані про підкуп представників ФІФА під час організації Чемпіонату світу 2018 року в Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на New York Times.

За версією Вашингтона, Кремль надав багатомільйонні хабарі для отримання права на проведення матчів.

Серед тих, хто отримав російські гроші — колишній президент КОНКАКАФ Джек Ворнер. Він представляв у ФІФА Тринідад і Тобаго. За лобіювання інтересів Москви він отримав 5 мільйонів доларів на офшорні рахунки — частково, з листопада 2010 до квітня 2011 років.

Окрім того аналогічні підозри у США існують стосовно представника Гватемала — Рафаеля Сальгуеро. За його підтримку у виконавчому комітеті ФІФА Росія надала хабар у мільйон доларів.

Схожі звинувачення у Вашингтоні лунають у відношенні Катару — ніби той також підкупом отримав щонайменш два голоси для проведення ЧС-2022.

Нагадаємо, у фіналі ЧС-2018 зустрілися збірні Франції та Хорватії. Французька команда у динамічному матчі здолала опонентів з рахунком 4:2.

Як повідомляв ONLINE.UA, агенти американського ФБР минулого грудня встановили, що право на Чемпіонат світу "купив" російський олігарх. Він вчинив це за особистою вказівкою президента Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?