ВООЗ застерегла світових лідерів від фатальної помилки - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ застерегла світових лідерів від фатальної помилки - що сталося

ВООЗ застерегла світових лідерів від фатальної помилки - що сталося
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я продовжує уважно слідкувати за боротьбою з пандемією коронавірусу, яку веде більшість країн нашої планети. Офіційний представник ВООЗ Крістіан Ліндмайер на віртуальному брифінгу закликав владу країн, де уже введені обмежувальні заходи у зв'язку з пандемією, не скасовувати їх занадто рано. За його словами, ця фатальна помилка може спровокувати жахливі наслідки та негативно вплинути на життя мільйонів людей. Про важливе застереження ВООЗ інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Одне з найважливішого - не пом'якшувати заходи занадто рано, щоб не повернутися на старі позиції. Це схоже на те, як бути хворим, якщо ви встаєте з ліжка занадто рано і занадто рано починаєте працювати, ви ризикуєте повернутися назад з ускладненнями",- пояснив Крістіан Ліндмайер.

За його словами, Всесвітня організація охорони здоров'я наразі не має загальних рекомендацій для країн і регіонів щодо пом'якшення заходів щодо уповільнення поширення пандемії коронавірусу.

Що важливо розуміти, нещодавно виконавчий директор ВООЗ Майк Раян запевняв, що навіть абсолютна заборона на пересування всередині громад не допоможе країнам припинити поширення коронавірусу. На його думку, щоб уникнути повторного спалаху коронавірусу, конче необхідні додаткові заходи із охорони здоров’я населення.

"Як тільки ми уповільнимо передачу вірусу, ми повинні атакувати сам вірус. Ми повинні почати цю боротьбу", — заявив Майк Раян.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше компанія Elara Systems у співпраці з доцентом кафедри молекулярної біології Техаського університету в Остіні і Національним інститутом охорони здоров’я США змогла створити унікальну візуалізацію того, як коронавірус атакує клітини людини - відео можна переглянути тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?