Кремль все блокує: в штабі ООС пояснили, що насправді задумав Путін
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль все блокує: в штабі ООС пояснили, що насправді задумав Путін

Кремль все блокує: в штабі ООС пояснили, що насправді задумав Путін
Джерело:  Новини Донбасу

Заступник командувача ООС Богдан Бондар, який є одним із представників України у ТКГ, уважно аналізує всі дії російської влади, аби мати чітке розуміння, чого далі чекати від команди глави Кремля Володимира Путіна. Він нагадує, що в ході чергового засідання ТКГ по Донбасу, сторонам знову не вдалося домовитися про нове розведення військ. За словами Бондара, абсолютно всі спроби офіційного Києва досягти згоди у питаннях та просунутися далі блокує саме РФ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Новини Донбасу".

Заступник командувача ООС звернув увагу на те, що команда Путіна хоче усім показати, що є модератором переговорів на рівні з ОБСЄ, а не учасником війни на Сході України.

"Є певні зрушення, але вони блокуються російською стороною для того, щоб зірвати виконання рішення попереднього саміту нормандського формату і не допустити перспективу нової зустрічі лідерів "четвірки", - зазначає Богдан Бондар.

Він також наголосив, що Київ та Москва пропонують свої варіанти місць розведення.

"Втім, під надуманими приводами російська сторона відмовляється врахувати позицію України. Ми говоримо, що готові врахувати позицію Росії, але поки що до компромісу прийти не вдалося", – каже представник штабу ООС.

За словами Бондара, головною перешкодою до досягнення домовленостей залишається небажання РФ визнавати себе стороною конфлікту на Донбасі. Кремлівські сили хочуть зобразити із себе модератора переговорів нарівні з ОБСЄ.

"Головний меседж російської сторони: є одна сторона Україна, а друга – представники окремих районів Донецької та Луганської областей. Мовляв, ви самі домовтеся, а ми (Росія – ред.) це підтримаємо", - пояснив цинічний план Путіна заступник командувача ООС.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, МЗС України вимагає від команди президента РФ Володимира Путіна  дослухатися до заклику генсека ООН і до позиції Євросоюзу та забезпечити негайне припинення вогню на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?