Кабмін готує пенсіонерам приємний сюрприз - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін готує пенсіонерам приємний сюрприз - перші подробиці

Кабмін готує пенсіонерам приємний сюрприз - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Очільник українського уряду Денис Шмигаль поділився чудовою новиною - він розповів, що Кабінет міністрів у новому законопроєкті про державний бюджет запропонує Верховній Раді збільшити видатки на пенсійне забезпечення із 172,6 мільярда гривень до 192,3 мільярда - тобто, на 20 млрд. Про найважливіші подробиці прем'єр розповів у своєму Telegram-каналі, передає ONLINE.UA.

За його словами, видатки на будівництво доріг зменшаться на 1,1 млрд , на Мінекономіки - на 0,9 млрд грн. Окрім того, зазначається, що раніше Кабмін зменшив Фонд боротьби з COVID-19 (раніше відомий як Стабілізаційний фонд) із 124,2 млрд до 97,1 мільярда гривень.

Варто звернути увагу на те, що видатки на Міністерство оборони не змінились - як це й обіцяла українська влада нещодавно.

"Зміни до бюджету передбачають зміну акцентів на забезпечення основних потреб в умовах пандемії. Сподіваємося, що Верховна Рада якнайшвидше збереться та підтримає наші пропозиції", - наголошує Денис Шмигаль.

Варто нагадати, що 30 березня український парламент не ухвалив за основу законопроєкт №3279 про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік". Наразі відомо, що доходи бюджету в березні склали 87,9 млрд грн при плані 98,1 млрд грн,  рівень невиконання плану за доходами складає 10,4%. З них недобір надходжень по податках та митниці - 8,8 млрд грн. За словами представників НБУ, короткострокове збільшення дефіциту державного бюджету є інструментом подолання наслідків економічної кризи і не несе в собі загрози для макрофінансової стабільності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін не виключає, що  в квітні 2020 року може бути проведена і індексацій пенсій  в Україні. В рамках індексації пенсії підвищать на 11%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?