Він не мав права, це злочин - в партії Зеленського розгорівся новий конфлікт
Категорія
Політика
Дата публікації

Він не мав права, це злочин - в партії Зеленського розгорівся новий конфлікт

Він не мав права, це злочин - в партії Зеленського розгорівся новий конфлікт

В президентській політичній силі "Слуга народу" виник новий конфлікт - частина народних обранців обурена заміною в антикризовому законі формулювання про звільнення від орендної плати підприємців - із "звільняється" на "може бути звільнений". Про настрої, які наразі панують в партії глави держави Володимира Зеленського, розповіло анонімне джерело із фракції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ЕП".

"Звільнення від сплати оренди для підприємств, які не працюють через карантин, є не обов'язковим, а лише можливим. Закон нічого не вирішує і фактично віддає на розсуд сторін питання звільнення від оренди. Ми за це не голосували", - розповідає анонімне джерело.

Окрім того, співрозмовник видання звертає увагу на те, що це підробка документів, яка повинна каратися законом.

"Зміни були внесено під час техніко-юридичного обгрунтування, коли комітет дав документ на підпис Разумкову. Він не мав права такого робити, технічна правка не може міняти зміст закону. Проголосували за одне, а Разумков підписав інше. Це злочин", - наголошує анонімне джерело.

Як відомо, нещодавно український парламент ухвалил законопроєкт, який передбачає певні антикризові послаблення для бізнесу, населення та місцевих громад, зокрема, урегулювання питання оренди.

Варто звернути увагу на те, що впроєкті антикризового закону, що був опублікований на сайті ВРУ, відповідна норма звучала так:

"З моменту встановлення карантину, введеного постановою Кабміну … від 11 березня 2020 року №211, і до його завершення в установленому законом порядку наймач звільняється від плати за користування майном відповідно до частини шостої статті 762 цього Кодексу (Цивільного кодексу. – ред.)

Однак, неочікувано для всіх, підписана Зеленським і оприлюднена редакція відповідного закону змінила формулювання із "звільняється" на "може бути звільнений". Що важливо розуміти,  у такому випадку звільнення не є обов’язковим, а тільки ймовірним. Даний закон фактично віддає на розсуд сторін врегулювання питання, а тому залишається невизначеність щодо офісних приміщень.

За словами глави економічного комітету Ради Дмитра Наталухи, при старому формулюванні "лишався ризик випадково звільнити від сплати за оренду всю країну і будь-яке майно.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Зеленського розповіли, що мають намір скласти списки малозабезпечених категорій громадян,  щоб надати фінансову допомогу найбіднішим українцям  під час карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?