ЮНЕСКО б'є на сполох через ситуацію в Криму - що там відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

ЮНЕСКО б'є на сполох через ситуацію в Криму - що там відбувається

ЮНЕСКО б'є на сполох через ситуацію в Криму - що там відбувається
Джерело:  online.ua

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури обурена погіршенням ситуації в окупованому РФ Криму. В першу чергу, йдеться про порушення прав людини. Окрім того, ЮНЕСКО, щоб не бути голослівною, називає конкретні факти порушень, які вдалося зафіксувати. Що важливо розуміти, у доповідях представників організації прогнозується подальше погіршення ситуації. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства внутрішніх справ України.

ЮНЕСКО розповідає про конкретні факти порушень:

  • прав людини;

  • утисків національних меншин;

  • свободи преси, безпеки журналістів;

  • захисту культурної спадщини;

  • перешкод в доступі до освіти рідною мовою.

Варто звернути увагу на те, що 6 квітня відбулася десята інформаційна зустріч з питань ситуації у тимчасово окупованому Криму у сферах компетенції ЮНЕСКО. В ході зустрічі були представлені доповіді офісів верховного комісара ООН з прав людини, представника з питань свободи преси ОБСЄ, міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць. Окрім того, було підтверджене збереження проблематики анексованого Криму у списку пріоритетів діяльності ЮНЕСКО.

Що важливо розуміти, у рамках Інформаційної зустрічі було також розповсюджено Спільну заяву від імені 33 країн-членів ЮНЕСКО на підтримку позиції України. У документі зафіксовано заклик до Секретаріату ЮНЕСКО продовжити здійснення першого етапу прямого моніторингу з метою вивчення ситуації в тимчасово анексованому Криму.

Нагадаємо, що РФ анексувала український Крим у лютому 2014 року. Відтоді там регулярно фіксують порушення прав людини. ФСБ постійно затримує беззахисних кримчан на окупованому півострові. Зазвичай їх звинувачують у зберіганні зброї, найчастіше – безпідставно. Окрім того, нещодавно глава Кремля Володимир Путін наділив правом власності землею в окупованому Криму лише росіян. Це означає, що люди, які не мають громадянства РФ, але на законних підставах до окупації отримали у власність земельні ділянки, тепер повинні їх або продати протягом року, або отримати російський паспорт.


Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Україна підготувала неприємний сюрприз для Путіна  - прокуратура вже розслідує факт привласнення державної і приватної власності в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?