Все має відбутися: Епіфаній озвучив Зеленському вимогу щодо Великодня
Категорія
Україна
Дата публікації

Все має відбутися: Епіфаній озвучив Зеленському вимогу щодо Великодня

Все має відбутися: Епіфаній озвучив Зеленському вимогу щодо Великодня
Джерело:  online.ua

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній 7 квітня вдруге за останні тижні зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським для того, щоб детально обговорити події останніх днів та поділитися баченням шляхів подолання складних викликів, перед якими опинився весь світ і зокрема Україна. Окрім того, Епіфаній озвучив безкомпромісну вимогу главі держави. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Київської Митрополії ПЦУ.

Зазначається, що президент України детально розказав Предстоятелю ПЦУ про заходи, які вживаються державою, а Митрополит Епіфаній розповів про рішення Церкви, які та ухвалила у зв‘язку з пандемією та запровадженими карантинними обмеженнями.

"Володимир Зеленський відзначив важливість поєднання зусиль держави та релігійних спільнот, спрямованих на протистояння поширенню небезпечної хвороби", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, вказано, що сторони озвучили свої позиції щодо необхідності забезпечити у великодній час як дотримання карантинних обмежень, так і звершення святкових богослужінь.

"Молитви і богослужіння у ці дні мають відбутися, щоби залишаючись вдома, наші вірні могли долучитися до них через трансляції, щоби відчули – попри важкі обставини сьогодення величне свято прийшло до нас",- озвучив свою вимогу главі держави Митрополит Епіфаній.

Також предстоятель ПЦУ побажав українському лідеру Божої допомоги у добрих справах.

Варто нагадати, що ще в березні Священний синод Православної Церкви України дозволив проведення богослужінь у храмах лише священнослужителями та церковнослужителями і хористами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський 25 березня заявив, що вже поспілкувався з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення пандемії коронавірусу. Український лідер розповів, про що вдалося домовитися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?