Епідемія COVID-19: Франція оголосила про катастрофічне падіння ВВП
Категорія
Економіка
Дата публікації

Епідемія COVID-19: Франція оголосила про катастрофічне падіння ВВП

Епідемія COVID-19: Франція оголосила про катастрофічне падіння ВВП
Джерело:  online.ua

Французький уряд зафіксував катастрофічне падіння ВВП країни у зв'язку з поширенням коронавірусу. Як повідомляє ONLINE.UA, це констатувало видання Le Figaro з посиланням на Банк Франції.

За офіційними даними, місцева влада ввела обмеження, що спричинило втрати для підприємств. ВВП знизився на 6% під час першого кварталу 2020 року.

Цей показник став найгіршим для французької економіки з 1945 року. ТЕхнічно вона увійшла в рецесію, оскільки четвертий квартал минулого року також продемонстрував падіння - на 0,1%.

Аналіз поточної ситуації, який провели експерти Банку Франції, показав значні втрати бізнесу у багатьох секторах. Найбільше COVID-19 уразив будівництво, торговлю, транспорт, заклади громадського харчування.

Станом на 8 квітня у Франції зареєстрували понад 109 тисяч випадків нового коронавірусу. За даними Університету Джона Гопкінса, з них закінчилися летально понад 10 тисяч. Ще 19 тисяч людей одужали.

Як повідомляв ONLINE.UA, економіка багатьох країн по всьому світу частково зупиняється через поширення COVID-19. ЗА даними Міжанродного валютного фонду, представники понад 80 держав вже звернулися по допомогу. Структура готова задіяти для подолання кризи потужні резерви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?