Україна, санкції, Донбас: дізнайтеся першими, що найбільше хвилює та лякає Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна, санкції, Донбас: дізнайтеся першими, що найбільше хвилює та лякає Путіна

Україна, санкції, Донбас: дізнайтеся першими, що найбільше хвилює та лякає Путіна
Джерело:  dekoder

У березні 2000 року сталося те, що спровокувало величезну кількість проблем не тільки для російських громадян, а й для безлічі країн у всьому світі - Володимир Путін був обраний президентом РФ в перший раз. Як відомо, з того моменту він залишається при владі вже 20 років, ба більше - з'явилася цілком реальна ймовірність того, що скандальний політик залишиться очільником Кремля до 2036 року. За роки правління Путіна відбулося дуже багато події, які обговорювала уся міжнародна спільнота : терористичні акти, економічні кризи, війна в Грузії, анексія Криму та війна на Донбасі, були введені санкції і антісанкціі, пройшли великі протестні акції. Німецький спецпроект dekoder "20 років Путіна" спробував дізнатися, що протягом 20 років найбільше хвилювало, лякало та обурювало російського президента. Про що насправді думує та найчастіше говорить глава Кремля ви може дізнатися прямо зараз на сайті проекту dekoder, передає ONLINE.UA.

Спецпроект dekoder створив програму, яка аналізує тексти з офіційного сайту російського президента і показує частоту використання Путіним і Медведєвим (займав президентську посаду в 2008-2012 роках) окремих слів і словосполучень. Окрім того, історії, розказані журналістами і дослідниками з європейських університетів, пояснюють, в якому контексті використовувалися ці слова.

Як цим користуватися?

Вам потрібно просто ввести слово, яке вас цікавить, наприклад, "Донбас" або словосполучення "фінансова криза" - і графік показує, як часто вони використовувалися Путіним і Медведєвим у перерахунку на 100 тисяч слів в кожному році. Можна прослідкувати, як поступово знижувався частота вживання слова «демократія» (і «свобода» - теж, хоча не так явно).

Що особливо цікаво, якщо ввести в пошуковому рядку кілька слів відразу, то можна переконатися, наприклад, що Україна протягом усього правління цікавила російського президента в рази більше, ніж Білорусія, з якою у Росії формально Союзна державу. Можна також побачити, що слова "пандемія" і "обнулення" глава Кремля використовував задовго до останніх подій, а ось слово "коронавірус" жодного разу.

Також ніхто не забороняє ввести і більш побутові слова. Наприклад, "кохання", "діти", "родина" і подивитися, які з них найчастіше використовує Путін.

Варто звернути увагу на те, що базою для графіка були 10 тисяч стенограм, опублікованих на сайті Кремля у період з 1 січня 2000 і до 31 грудня 2019 року. Як відомо, саме там зберігаються офіційні виступи російських президентів, протоколи зустрічей, інтерв'ю, а також статті, написані для медіа.

Окрім того, на сайті dekoder'а журналісти та експерти з європейських університетів розповідають, в якому контексті використовувалися ці слова. Також можна ознайомитися з нарисом-роздумом про Путіна німецької журналістки Каті Глогер, яка доволі часто спілкувалася з главо Кремля особисто.

Також можна згадати про улюблені фрази президента РФ, які він використовує роками. Наприклад, "в рамках закона":

Ще одна фраза, яка лунає з вуст глави Володимира Путіна останні 20 років - "времени на раскачку нет":

Ну, й звичайно, скандальна заява глави Кремля про ядерні удари, яка шокувала всю світову спільноту:

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політичний експерт і засновник фонду "Вернись живим" Віталій Дейнега впевнений, що  Путін скоро сам захоче повернути Донбас, так як йому доведеться знизити витрати на війну через економічну ситуацію в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?