Так вигорить вся країна - рятувальники зробили українцям останнє попередження
Категорія
Події
Дата публікації

Так вигорить вся країна - рятувальники зробили українцям останнє попередження

Так вигорить вся країна - рятувальники зробили українцям останнє попередження
Джерело:  online.ua

Державна служба з надзвичайних ситуацій озвучила українцям застереження після тривалої боротьби з масштабними пожежами, які спалахують в Україні протягом останніх тижнів. За словами рятувальників, з початку 2020 року пожежі знищили майже 18 тисяч гектарів екосистем. ДСНС вимагає, щоб громадяни припинили палити суху траву, адже якщо ситуація із загоряннями не зміниться, то до кінця року вигорить вся країна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

В ДСНС звертають увагу на те, що лише 7 квітня зафіксовано 541 випадок загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах.

"Вогонь пройшов 703 гектари. Горить по всій країні. З початку року маємо 15 491 випадок загорять, що знищило 17 914 гектарів екосистем. Якщо так і далі йтиме, до зими вигорить вся країна", - попереджають пожежники.

Варто звернути увагу на те, що ввечері 6 квітня на Сумщині горіло 20 га сухої трави. Що важливо розуміти, загоряння могло перекинутися на житловий сектор. Пожежники майже 8 годин боролися з полум’ям: о 21:30 пожежу локалізували, о 05:00 7 квітня – ліквідували.

В ДСНС нагадують українцям, що категорично забороняється:

  • створювати смітники та спалювати відходи;

  • розводити багаття у лісі та лісопосадках;

  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

  • залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

  • спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

  • дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що речниця Державної служби надзвичайних ситуацій в Київській області  Вікторія Рубан виступила з важливим повідомленням  — вона наголосила, що причина всіх пожеж що в Чорнобильській зоні, що в Київській області в екосистемах — на 99% це діяльність людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?