Перший Супермісяць десятиліття: яскраві світлини та пояснення феномену
Категорія
Технології
Дата публікації

Перший Супермісяць десятиліття: яскраві світлини та пояснення феномену

Перший Супермісяць десятиліття: яскраві світлини та пояснення феномену
Джерело:  online.ua

У ніч з 7 на 8 квітня над Україною зійшов так званий Супермісяць - надзвичайно яскравий та повний. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соціальні мережі та закордонні медіа.

Таке явище зазвичай називають "рожевим місяцем", однак він насправді не фарбується у цей колір. За даними вчених, наш сателіт лише стає трохи яскравішим. Це пов'язано з його наближенням до Землі приблизно на 10% від традиційної відстані - диск збільшується на 20%.

"Це досить тонка різниця, вона не буде миттєво помітною для людського ока", - цитує The Guardian астронома Майкл Браун з Університету Монаш, Австралія.

Він зазначив, що усі зображення Місяця, які роблять люди під час відповідної фази - це перш за все гра перспективи та лінз. Наприклад, супутник повстає фоном для дерев чи домівок, знятих з великим наближенням, та виглядає величезним.

У NASA пояснили, що Супермісяць буде більш жовтим чи навіть рожевим лише ближче до обрію - аналогічно з тим, як Сонце стає красним під час сходу чи заходу.

Як повідомляв ONLINE.UA,  прототип космічного корабля компанії SpaceX — Starship SN3  — зазнав аварії під час випробувань напередодні. Цей інцидент став вже третім за останні п’ять місяців для апарату, який оцінюють як потенційного учасника марсіанської експедиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?