Влада заявила про "унікальний" опалювальний сезон - що це означає
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада заявила про "унікальний" опалювальний сезон - що це означає

Влада заявила про "унікальний" опалювальний сезон - що це означає
Джерело:  Укрінформ

Заступник очільника Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв повідомив чудову новину - він наголосив, що за результатами опалювального сезону кияни заощадили 1,5 млрд гривень. Окрім того, чиновник зазначив, що цей опалювальний сезон "був унікальним" та пояснив, чому так вважає. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

За словами Пантелеєва, постанова українського уряду №1082 дозволила зробити ціну на послугу з опалення гнучкою. Окрім того, були зроблені відповідні перерахунки, вартість опалення зменшилася, оскільки зменшилася ціна на газ.

"Таким чином за результатами опалювального сезону кияни заощадили 1,5 млрд гривень. Це досить серйозні кошти як з точки зору глобальної суми, так і кожної окремої квартири. Адже для середньостатистичної квартири - це десь 1600-1700 гривень за сезон", - розповідає чиновник.

Він також звернув увагу на те, що загалом у столиці 90% будинків обладнані лічильниками, і переважна більшість нарахувань відбувається за показниками таких теплових лічильників.

За словами Пантелеєва, що під час опалювального сезону зменшилася на 10% аварійність тепломереж.

"Та робота, яка проводилася минулого року, ті інвестиції, які місто зробило в оновлення, модернізацію, заміну теплових мереж, вони вже дали свій перший результат. І за попереднім аналізом, аварійність протягом опалювального сезону зменшилася на 10%, порівняно з позаминулим опалювальним сезоном, і це досить серйозний прогрес", - наголосив представник КМДА.

Як відомо, 8 квітня в Києві завершився опалювальний сезон. У зв'язку з потеплінням опалення в столиці почали відключати 5 квітня. На повне відключення знадобилося 3 дні.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  в уряді виступили з обіцянкою  про рекордно низькі ціни на газ для населення вже у літній сезон 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?