Він нас рятує - Зеленський невідкладно звернувся до народу
Категорія
Україна
Дата публікації

Він нас рятує - Зеленський невідкладно звернувся до народу

Він нас рятує - Зеленський невідкладно звернувся до народу
Джерело:  online.ua

В ході традиційної нарада під головуванням українського президента Володимира Зеленського щодо боротьби з пандемією влада дійшла висновку, що поки не можна говорити про пом’якшення карантинних заходів, особливо з урахуванням Великодніх свят. В ОПУ нагадали громадянам, що існує загроза скупчення людей і дуже багато людей повертаються додому на святкування. Окрім того, глава держави звернувся до українців та наголосив, що карантин - це єдине, що наразі рятує наші життя та допомогає тримати ситуацію під контролем. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Також не потрібно забувати про те, що не пом’якшувати карантинні заходи закликали у Всесвітній організації охорони здоров’я.

"Карантин – це те, що нас рятує. Завдяки тому, що ми запровадили його вчасно, поширення коронавірусу відбувається не так швидко. Ми бачимо, що багато українців відповідально ставляться до карантину, хоча це нелегко. Ми ж маємо бути відповідальними щодо людей і зробити все, аби полегшити їхнє життя у цей час", - наголосив український лідер.

Окрім того, очільник Кабміну Денис Шмигаль доповів президенту, що з цією метою вже розроблені програми виплат людям з найнижчими доходами.

"Вже відучора ми почали додаткові виплати пенсіонерам, яким за 80. З наступного тижня будемо доплачувати по 1000 гривень тим, у кого пенсія нижча 5000 гривень. І до кінця квітня ці гроші отримають усі такі пенсіонери", - підкреслив глава уряду.

Варто також звернути увагу на те, що за дорученням Володимира Зеленського Кабмін вже класифікував категорії населення, яким буде надана додаткова допомога. Мовиться про безробітних, малозабезпечені родини з дітьми, малий та середній бізнес.

"Добре, що у нас вже розроблені інструменти й пораховано фінансування для допомоги українцям. Тепер треба рухатися якнайшвидше, щоб люди справді отримали гроші та відчули полегшення", - додав український лідер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у середу, 8 квітня, кількість хворих на коронавірус в Україні збільшилася — станом на 09:30 підтверджено 1668 випадків зараження. Найважливіші подробиці та офіційну статистику можна знайти тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?