Чи потрібна дезінфекція продуктів під час пандемії - це важливо знати кожному
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чи потрібна дезінфекція продуктів під час пандемії - це важливо знати кожному

Чи потрібна дезінфекція продуктів під час пандемії - це важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

Чи потрібна дезінфекція овочів та фруктів, а також упаковок з продуктами харчування під час пандемії - це питання досі хвилює багатьох людей, які налякані фактами та навіть міфами про коронавірус. Поки однозначної відповіді вчені не знайшли, адже вірус новий, його продовжують активно вивчати. Найважливіше, що потрібно запам'ятати кожному - ви повинні ретельно, не менше 20 секунд, мити руки з милом. Для того, щоб провести дезеінфекцію овочів та фруктів - достатньо їх помити простою проточною водою. Найважливіші деталі, про які потрібно знати, ви дізнаєтесь в матеріалі ONLINE.UA.

Згідно з останніми дослідженнями вчених, вірусів, здатних в теорії викликати захворювання, не залишиться після:

- 4 годин перебування на міді;

- 24 годин - на картоні;

- 72 годин - на пластиці і нержавіючій сталі.

Центри з контролю і профілактиктики захворювань нагадують людям, що упаковка може бути небезпечна, якщо на ній залишився вірус, здатний інфікувати. Саме тому Управління з контролю за продуктами харчування і ліками США (FDA) рекомендує тим, хто дуже хвилюється з цього приводу, мити руки після того, як доторкнулися до упаковки, дістали їжу з упаковки, до того, як почали готувати, і безпосередньо перед їжею. Що важливо розуміти, наразі відсутні докази передачі вірусу через упаковку або їжу.

Для дезінфекції будинку часто використовують засоби з гіпохлоритом натрію, однак його не можна вживати в їжу і мити ним, наприклад, посуд. Тому не варто протирати ним упаковку, адже так з'являється шанс, що гіпохлорит натрію потрапить вам в їжу.

Варто зазначити, що до нового коронавіруса людство знало про чимало інших небезпечних вірусів, але,згадаймо, що провідні організації та фахівці завжди радили обходитися простою водою (навіть без замочування!). Мити овочі і фрукти добре б і в тих випадках, коли у них є неїстівна шкірка.

Експерти також нагадують про те, що потрібно намагатися ходити в магазин не дуже часто, а якщо вже довелося там побувати - постарайтеся чіпати руками поменше предметів, тримайте дистанцію з іншими людьми не менше метра, а краще двох. І, звичайно, не чіпайте обличчя. Якщо у вас є така можливість, то краще замовляйте безконтактну доставку. Не важко здогадатися, що це захистить від зайвих контактів і вас, і кур'єра.

Як повідомляв ONLINE.UA, з понеділка, 6 квітня,  на території України стали чинними нові жорсткі обмеження  через COVID-19. Повний список та окремі пояснення — за посиланням на нашому сайті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?