Гірше за кризу-2009: у Німеччині визначили втрати економіки від коронавірусу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гірше за кризу-2009: у Німеччині визначили втрати економіки від коронавірусу

Гірше за кризу-2009: у Німеччині визначили втрати економіки від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Економіка Німеччини може втратити до 9,8% ВВП внаслідок пандемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Згідно з висновками економістів, йдеться про другий квартал 2020 року. Згаданий показник удвічі перевищує втрати Берліна через світову фінансову кризу 2009 року.

Разом з іншими країнами Європи ФРН тимчасово закрила усі навчальні заклади, ресторани й кафе, а також підприємства, які не мають стратегічного значення.

"Цілком імовірно, що криза затягнеться довше, ніж очікувалося, і призведе до заморожування виробництва", - цитує агентство Тімо Воллмерсхойзера, економіста інституту Ifo.

Експерт, причетний до спеціальної доповіді, рецесія відзначиться у такому разі більшою глибиною та повільнішим відновленням.

"Крім того, уряду буде складніше запобігти банкрутству підприємств", - підкреслив Воллмерсхойзер.

На думку фахівців, пакет уряду для подолання наслідків кризи — у 750 мільярдів євро — спровокує зростання співвідношення боргу до обсягу виробництва на 10%, до 70%.

Згідно з уточненням міністра фінансів Олафа Шольца, показник може зрости навіть до 75%.

Як повідомляв ONLINE.UA, невтішний прогноз щодо власного ВВП на тлі пандемії COVID-19 представили також у Франції. Подробиці щодо економічних втрат офіційного Парижа — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?