Генпрокурорка завела справу проти Порошенка - уже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Генпрокурорка завела справу проти Порошенка - уже відома причина

Генпрокурорка завела справу проти Порошенка - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова внесела відомості до ЄРДР щодо можливих неправомірних дій колишнього глави української держави Петра Порошенка та інших осіб при призначенні суддів Верховного Суду у 2017 і 2019 роках. Окрім того, зазначається, що генпрокурорка завела справу проти Порошенка на підставі звернення працівників Верховного Суду України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОГП.

В офіційному зверненні скаржників сказано, що підстави для указів президента Порошенка від 10.11.2017 № 357/2017 та від 07.05.2019 № 195/2019 "Про призначення суддів Верховного Суду" не відповідають нормам Конституції України та Закону України "Про судоустрій та статус суддів", вказаним в них. Окрім того, у зверненні працівники Верховного Суду України зазначили, що були незаконно позбавлені права на працю і її оплату у зв’язку із так званою ліквідацією ВСУ.

"Справу проти Порошенка порушили за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 4 ст. 382 (невиконання судового рішення), ч. ч. 1, 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що проводити розслідування будуть слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється прокурорами Офісу Генерального прокурора.

Як відомо, 17 березня Ірина Венедіктова офіційно була призначена генеральною прокуроркою України після звільнення Руслана Рябошапки. Її кандидатуру підтримали 269 народних обранців. За традиційно виступила фракція "Слуга народу", а також об’єднання "За майбутнє", "Довіра" та кілька позафракційників. Проти були депутати від "Євросолідарності", "Голосу" та "Батьківщини".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, команда колишнього президента України та чинного народного обранця Петра Порошенка продовжує наполягати на тому, що слідчі Державного бюро розслідувань перебувають поза законом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?