Це щось неймовірне: ЄС зважився на безпрецедентний крок через пандемію
Категорія
Світ
Дата публікації

Це щось неймовірне: ЄС зважився на безпрецедентний крок через пандемію

Це щось неймовірне: ЄС зважився на безпрецедентний крок через пандемію
Джерело:  online.ua

Влада ЄС ухвалила неочікуване рішення на тлі боротьби з коронавірусом - європейські політики вирішили частину будівлі Європарламенту в Брюсселі передати у розпорядження бездомним, а його кухні готуватимуть обіди для лікарів та тих, хто цього конче потребує. Це зазначається в офіційній заяві очільника Європарламенту Давида Сассолі, яку він опублікував 8 квітня, передає ONLINE.UA.

"За домовленістю з Брюссельським столичним регіоном ми вирішили зробити частину нашого будинку доступною для бездомних і найуразливіших верств суспільства під час цієї серйозної надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я", - сказано в заяві політика.

Він також звернув увагу на те, що кухні Європарламенту готуватимуть більше тисячі обідів у день, які будуть роздавати нужденним, а також медичним працівникам, щоб допомогти їм виконувати свою роботу.

"Ми близькі до тих, хто страждає, до тих, хто невтомно працює в наших лікарнях, до міста і людей Брюсселя, а також до тих, хто живе у Страсбурзі і Люксембурзі, хто підтримує нас і кому сьогодні потрібна наша допомога. Сила Європи полягає в її здатності діяти солідарно", - наголосив очільник Європарламенту.

Цю несподівану новину уже активно коментують люди з різних куточків світу в соціальних мережах. Більшість зазначає, що це абсолютно правильне рішення, яке дозволить врятувати життя тисяч осіб.

"Це щось неймовірне - я декілька раз перечитав, бо спочатку просто не повірив!; Чудово, що ЄС почав мислити ще масштабніше; правильно - пора щось реальне робити, а не просто говорити; 2020 рік, що ти робиш з планетою?; добре, що нарешті згадали про найбідніших", - коментують рішення влади ЄС в мережі.

Варто звернути увагу на те, що через пандемію ЄП вже призупинив традиційні пленарні сесії в Страсбурзі, мінімум, до вересня, однак короткі сесії досі проводяться в Брюсселі.

Як повідомляв ONLINE.UA,  суд ЄС постановив,  що Польща, Угорщина і Чехія, які відмовилися від участі у тимчасовому механізмі розселення біженців, порушили законодавство Євросоюзу і мають нести відповідальність за свої дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?