Найвища смертність від COVID-19 серед регіонів: Івано-Франківська ОДА назвала причини
Категорія
Україна
Дата публікації

Найвища смертність від COVID-19 серед регіонів: Івано-Франківська ОДА назвала причини

Найвища смертність від COVID-19 серед регіонів: Івано-Франківська ОДА назвала причини
Джерело:  online.ua

Від початку епідемії нового коронавірусу від COVID-19 в Івано-Франківській області зареєстрували 13 смертей. Загалом в Україні їх 52. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані та брифінг місцевої ОДА.

За словами в.о. ОДА Віталія Федоріва, причина такої статистики — звертання по допомогу лікарів на пізній стадії хвороби.

"Бачимо, що мала місце блискавична форма і супутні хвороби. Це доведено, що таким людям, з супутніми хворобами, дуже важко вийти з такого стану і є летальні випадки. Тому при перших ознаках хвороби потрібно звертатися до сімейного лікаря, не займатися самолікуванням. Для нашої області, маленької - 2 % смертності від України — це дуже багато. Тому це ще раз свідчить про потребу у карантині і свідомості людей", - зазначив посадовець.

Представники адміністрації додали, що почали перевірку усіх сімейних лікарів, які консультували хворих напередодні смерті.

"Всі сімейні лікарі керуються наказом і алгоритмом від МОЗ. Вони займаються легкими формами, і самі визначають критерії, коли їх скерувати у заклади охорони здоров’я. Кожен лікар несе персональну відповідальність, як він надає цю допомогу. Звичайно, людський фактор є, за всіх 100% не можемо бути впевнені. Але більшість лікарів діють вчасно і адекватно. Коли є середня форма — однозначно у медзаклад", - додала Наталія Дьоміна, очільниця інформаційно-аналітичного центру з питань протидії коронавірусу в області.

Як повідомляв ONLINE.UA, 8 квітня Міністерство охорони здоров'я оприлюднило офіційні рекомендації щодо догляду за інфікованими COVID-19 вдома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?